Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? ZD Šiška

ZD Šiška

V ZD Šiška imam svojo osebno zdravnico, ki dela le 4 ure/dan, ob tem, da ima ravno tako število pacientov kot tisti dr.-ji, ki delajo po 8 ur. Temu primerno so dolge vrste in po vrhu vsega opažam, da so ji ostali zvesti bolj stari pacienti in nekaj nas padalcev, ki vsake par let potrebujemo njeno pomoč. Ker pa se mi obeta, da bom morala malo večkrat do nje, me že zdajle skoraj kap, ko pomislim na tisto čakalnico in vrste. Poleg vsega pa še nisem zadovoljna z njo – enostavno mi ni všeč kot zdravnica. Vprašala sem že, da bi jo zamenjala in prenesla kartoteko k enemu od njenih kolegov ali kolegic, ampak so me zavrnili češ, da to ni mogoče v okviru ZD Šiška, ker, da naj bi imeli dogovor, da pacienti ne morejo prestopati k drugemu zdravniku, ki ordinira v ZD Šiška oz., da si ne podajajo pacientov. Haloo?Ali ni tako, da je to naša pravica, da si lahko izbiramo svojega osebnega zdravnika???? Ali kdo ve, kakšne pravice imam, da presedlam k zdravnici, ki dela v sosednji ordinaciji? Kako bi to izpeljala brez večjega “vpitja”?

Hvala za pomoč!

Spoštovani!

Stopite do te novo izbrane zdravnice, daste kartico in rečete, da se boste registrirali pri njej. To morajo storiti ne glede na druge dogore. Izjema bi bila le, če bi omenjena zdravnica že dosegala zgornjo mejo opredeljenih bolnikov. Le v tem primeru vas lahko odkloni. Pritožite se lahko na območno enoto ZZZS, če boste ugotovili, da je ta pravica kršena.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Pozdravljeni!

Imam popolnoma enak problem – zdravnico v ZD Bežigrad, ki dela še manj kot 4 ure na dan, samo dopoldan in v tem času si vzame tudi čas za polurno pavzo. Mislim, da je to nekoliko pretirano, glede na to, da si za posameznega pacienta vzame največ 5 minut.
Ko je mama vprašala svojo zdravnico v istem ZD, če bi me lahko prevzela, je bil odgovor, da bi pa to povzročilo blazne zamere znotraj ZD in je to že bil vzrok velikim prepirom med zdravniki samimi.
Pač, dejstvo je, da so nekateri ljudje pri isti stvari boljši od drugih in zakaj je to tako težko sprejeti??? Pa naj spremenijo svoj odnos, saj zagotovo vejo kje delajo napako, očitno pa imajo kljub vsemu temu nekje podporo.

Tudi sama se sprašujem, koliko časa bo moja zdravnica sploh še delala, ker vidim, da število pacientov definitivno upada zaradi nezadovoljstva. Edina pot do novega zdravnika je očitno po vezah, če teh nimaš si pa na “suhem”. Lahko samo upam, da ko bo morala zapret “štacuno” bom pa lahko izbrala kaj boljšega. Bedno, če pomislim, koliko denarja letno jim nakazujemo za to in ono, predvsem pa za dobro zdravniško pomoč.

Večkrat opazujem starejše ljudi in me že zdaj pri 31-ih, ko zenkrat še nisem odvisna od zdravniške pomoči, navdaja groza, kaj bo potem, ko enkrat brez njih ne bo šlo več.

Mogoče sem tole zanimivost prebrala celo na forumu – da so Kitajski zdravniki nekoč prejemali plačilo samo dokler je bil njihov pacient zdrav. Zanimivo, ni kaj!!!

Lep pozdravček vsem
Meri

Ali pri vas nimajo organiziranega naročanja? Pri nas v Zd naročajo vse paciente, imajo razdelan urnik po delih dneva za različna opravila , tako vse tiste kornične ipd. ki prihajajo večkrat oz. že od drugič naprej naročajo ob uri. Urnik je napisan tudi na vratih ordinacije. Tako upokojenci in drugi za kontole oz. recepte ne navalijo že zjutraj in ni potem cel dan polna čakalnica. Ta sistem je že kar nekaj časa in mislim, da so se ljudje že navadili in ne hodijo sedet v čakalnico brez veze. Res je v zdravstvu še kako pomembna učinkovita organizacija dela, kar pa vidim po sporočilih pri nas še v večini primerov zelo šepa. Lep pozdrav in čim manj čakanja

Hvala za pomoč, dr. Kersnik!

****, ne, v ZD Šiška je vse v stilu “navali narode”. Zjutraj se natepe morje penzionistov. Zgodi se baje tudi tako, da v 4 urah ne pridejo vsi na vrsto, kljub temu, da čakajo od jutra.
Bom pa upoštevala navodilo dr. Kersnika in upam, da mi bo uspelo.

jaz in žena imava isto tako zdravnika v ZD Šiška in sicer dr. Vičar-ja, katerega ne morem prehvaliti. Kar pa je še bolje, je njegova medicinska sestra, ki dejansko skrbi za naročanje pacientov.

Za pregled se je potrebno prej telefonsko naročiti in potem točno priti ob dogovorjeni uri. Če pa prideš brez naročila, ti pove, da boš moral čakati, ko bo pač luknja.

Razen seveda v nujnih primerih.

Meni se je zgodilo, da sem bil naročen in ko sem prišel ob naročeni uri, je bil mali bataljon upokojencev pred ambulanto. Vendar sem kljub temu bil takoj na vrsti. In ko se je ata razburjal, mu je sestra povedala, da sem se jaz naročil, on pa da je kar nenapovedano prišel.

Torej, od sestre najbolj zavisi, kako ima urejen sistem naročanja. In sestro pri dr. Vičarju moram zelo pohvaliti.

Spoštovani.

Pravila, ki jih določa ZZZS za izbiro novega zdravnika veljajo po vsej Sloveniji enako. Edina omejitev je le, če ima zdravnik že opredeljeno zgornjo mejo pacientov.
V primeru, da so bila pravila pri vas kršena, vas vljudno naprošamo, da se oglasite v Zdravstvenem domu Bežigrad, Kržičeva 10, Ljubljana in bomo problem rešili skupaj.

S spoštovanjem, Šarolta Starc, dr.med.spec.ped., namestnica predstojnice enote.

Spoštovani!

Vsekakor v ZD Šiška ne želimo in ne kratimo pravic zavarovancev ob zamenjavi osebnega zdravnika. Kot Vam je odgovoril dr. Janko Kersnik opravite to lahko pri sosednji zdravnici vaše sedanje osebne zdravnice, razen v primeru če le ta dosega zgornjo mejo opredeljenih pacientov.

Kot predstojnica sem dolžna razčistiti nesporazum, ki ga opisujete in Vas vljudno vabim na osebni razgovor. Po možnosti se predhodno najavite po telefonu 01/581-52-99 vsak dan razen srede od 6.30h do 14.30h.

Lepo pozdrav,
Vida Poljanec Kolbezen, dr.med.spec., predstojnice enote ZD Ljubljana-Šiška

ga. Kolbezen, glede na to, da se običajno pacijenti samo pritožujemo, bi pa tokrat naredil izjemo in bi pohvalil dr. Vičar-ja, ki je izredno dober zdravnik, se zelo potrudi za pacienta in si vzame čas za njega.

Prav tako pa bi pohvalil sestro pri dr. Vičarju (na žalost se ne spomnim njenega imena). Zelo dobro skrbi za organizacijo ter naročanje pacientov.

lep pozdrav

Hvala za povabilo, vsekakor se bom oglasila. Če ne prej, v oktobru, ko pričnem s postopkom OBMP.

Vesela sem, ker ste se odzvali! Le tako naprej! :)))

Pozdrav, Taja

Oba z možem sva pri dr. Vujasinovič-evi (ZD Šiška) in je ne moreva prehvaliti, ima tudi (vsaj iz najinih izkušenj) najbolj prijazno sestro. Kadarkoli sva se hotela naročiti, sva samo “obrnila” telefon in sva bila ob uri, ki nama je bila dodeljena, tudi na vrsti.

jasmina

Zdravniki so taki šalabajzeri, da jih še psi ne marajo več….

Razočarana nad zdravstvom…

New Report

Close