zbujanje ponoči
imamo skoraj sedemmesečlno punčko, ki sicer zelo hitro in lepo napreduje. do približno 5. meseca se je zbujala 2krat ponoči in sva se dojili. zdaj pa je stanje postalo nevzdržno. traja že več kot en mesec, zbuja se tudi vsako uro. poskusila sem že vse: zvečer gost obrok, jo manj oblekla, jo več oblekla, duda, čaj, božanje… vse, pa nič ne zaleže, le dojenje, včasih pa tudi to ne. se kar dere in dere. če bi jo kaj bolelo, bi jo tudi podnevi a ne? zoba ima dva in nič ni videti, da bi ji novi rasli. res ne vem, kaj ji je. tudi če spi pri nama v postelji, se zbuja, karkoli poskusimo, nič. zadnjič sem bila tako obupana, da sem jo pustila 15 min jokat, ampak potem je bilo samo še huje. svetujte mi, prosim, ker sem neskončno utrujena. podnevi je pravi sonček, nič ne joka. hvala in lp
Pozdravljena!
Glede na opisano bi jaz kljub vsemu dala pozornost na izraščanje zob. Manjka mi nekaj podatkov: ali ob tem, ko joka, tlači rokice v usta? Katero hrano sta že uvedli? Ob kateri uri jo date spat za čez noč?
Prvi ukrep je Vaš počitek! Poiščite možnost, da greste počivat čez dan in ste zvečer spočiti. Od Vas ne sme prihajati občutek znerviranosti in utujenosti, ki ga otroček zelo dobro zazna. Težava, ki je povezana z odraščanjem, bo slej ko prej minila, Vi pa boste pridobili dragoceno izkušnjo.
Če so težave povezane z izraščanjem zob, bi veljalo poskusiti s pripravkom za dlesni, ki se kupi v lekarni.
Srečno!
rokic si ponoči ne tlači v usta, le včasih podnevi. sicer jo damo spat okoli osmih, vedno imamo tudi obred- kopanje, dojenje. kar se hrane tiče- zaenkrat jemop samo jabolka, banane, breskve, bučke, krompirček, najraje pa mlečne kašice, pa tudi skuto smo že probali. vse res zelo v majhnih količinah, ker ima še vedno najraje mleko. saj vem, da univerzalnega odgovora ni, morda obstaja kaj, na kar nisem pomislila. hvala!!
ko sem to prebrlala je bilo tako, kot bi pisala jaz. Pri nas je stanje popolnoma enako in enake ukrepe izvajamo, pa ni izboljšanja. Ker je vaše pismo že tri tedne na forumu, to pomeni, da ste slab mesec starejši. Zato me zanima, če ste v tem času že našli kakšen recept, ki bi pomagal tudi nam. To pišem s hčerkico, ki mi spi v naročju, saj se je od 20 h do zdaj že tretjič zbudila. Srećno.
Forum je zaprt za komentiranje.