Najdi forum

Zanima me,kakšen je postopek,če si otrok(14 let)razbije zob,recimo enko.Delajo se neke dograditve,samo kdaj,oz.kdaj in kako mu naredijo nov zob.Ne more biti celo leto z odlomljenim zobom,ali pač?LP

Spoštovana mamama,

odvisno od tega, koliko zobne krone je poškodovane ter kaj se dogaja z živcem.
Če zlom krone ni kompliciran, potem pri 14-letnem otroku zob že lahko dogradimo po približno 3-eh mesecih. V primeru, da je bila pri poškodbi izpostavljena zobna pulpa pa lahko čakamo tudi dalj časa in otroku v tem času zob le začasno dogradimo. Če je krona tako odlomljena, da je dokončna rešitev lahko le protetična, potem čakamo pribl. do 18. leta.

Lepo pozdravljeni!

p.s.
Zadostuje le 1 vpis teme, sporočilo pa postane vidno šele, ko ga potrdi moderator. Glede na to, da oba foruma (o zobeh) moderira ena in ista oseba tudi ni smiselno enako vprašanje postavljati na oba foruma (odgovor bo namreč v obeh primerih enak).

Se opravičujem za več sporočil,toda sine je večkrat poslal,ker je bil nestrpen in ni takoj “prijelo”.Zdaj gre v srednjo šolo in je ves nesrečen,ko mu je njegova zobozdravnica rekla,da mu bo šele drugo leto popravljala.Jaz sicer zdaj še nisem z njo govorila,ampak dograditve mu pa lahko naredi do septembra.Hvala za odgovor LP

Spoštovana mamama,

kot sem že napisala je vse odvisno od tega, kolikšen del zoba je odlomljen. Kaj več vam, žal, zaradi ne poznavanja situacije, ne morem napisati.

New Report

Close