Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Zbiranje starega papirja

Zbiranje starega papirja

Najprej lep pozdrav.Vem da je tema nenavadna.Zanima me če v vaših šolah organizirajo papirne akcije.Veliko papirja se je nabralo po hišah,ker sedaj se večinoma kuri na plin ali olje.Ali bi bili vi kot starši zato da se uvede vsako leto na šolah , papirna akcija in tekmovanje kdo je zbral največ papirja.Otroci bi zbirali papir in pri tem malo zaslužili za svoj trud.Ne bi bilo veliko vsaj nekaj za končni izlet.Problem je samo v tem da država in občine nočejo sodelovati in ponudijo ceno zelo nizko.Vsi se derejo da je okolje treba varovati in ne sekati dreves,ne osnaževati ,papir pa zažigamo ali pa ga mečemo stran.Veste koliko papirja bi se nabralo če bi ga pobirali otroci iz vse Slovenije.
in zopet bi ga lahko uporabili.Res pa je da se les uporablja tudi za kaj drugega.Da ne bo kdo rekel da samo govorim in nič ne naredim sem bila danes pri ravnateljici v osnovni šoli in ji to predlagala.Rekla je da je vse odvisno od staršev in da bo na zboru staršev to omenila.Ta zbor bo konec maja,če uspe bo paprna akcija junija.Upam da bo uspelo.Kaj mislite vi.

Nisem sicer med starši, kolikor pa se še iz šole spomnim, se zbiranje papirja “splača” le med nižjimi razredi, in še to samo na bazi tekmovanja. Zakaj se šole izogibajo takih akcij? Prej so take akcije sodile v sklop pouka oz. nekaj takega, zdaj pa se to dogaja kot dodatna, popoldanska aktivnost. Mislim, ni pa nujno, da se za take popoldanske aktivnosti odločajo učitelji prostovoljno… Tako bi razlagal tak interes za akcije v šolah…

Ja, tudi jaz sem že razmišljala o tem, kako so nas s takimi akcijami navadili, da se papirja ne meče stran. Ravno iz tega razloga je pametno, da se zbira star papir, saj finančno se ta stvar gotovo ne splača.

Pri nas (OŠ Kolezija; Ljubljana) imajo akcijo organizirano enkrat letno, običajno konec septembra. Še vedno otroci tekmujeo, kateri razred bo boljši. Vedno poskrbimo, da imamo papirja toliko, da napolnimo prtljažnik avta in ga zapeljemo na šolsko igrišče. Mislim, da je to lepa navada. Kar pa se tiče denarja – včasih smo s tem nabrali za šolski izlet,, sedaj pa je denarja premalo za karkoli. Redna cena odkupa je tam okoli 6 sit, za odvoz po šolah pa je za spodbudo tam okoli 15 sit na kg. Kljub vsemu: velja otroke spodbujati.
Še to: akcijo so lani sprožili sami, v tem šolskem letu pa smo dali pobudo starši na roditeljskem sestanku, pa je predstavnik to podal na svetu staršev in so akcijo izpeljali.

Pri nas poteka zbiranje papirja vsako leto, ne vem pa, če zbirajo vsi razredi, ali samo nižji. In seveda tekmujejo, kdo bo zbral največ.

Pri nas v Piranu so ravno prejšnji teden zbirali papir-6 razredi.Ko so ljudje videli kaj otroci počnejo so jih prihajali prositi, če pridejo še k njim po časopise.
Tekmovali so in vagali,kateri razred bo zbral več.
Tudi meni se zdi prav, da se organizirajo take akcije.

Pri nas poteka zbiranje papirja vse šolskoleto na nižji stopnji…najbolj prizadevni potem grejo junija na izlet…

Pozdravljeni!

Zelo pohvalno in resnično razmišljanje.

Na šoli v Miklavžu otroci višjega razreda zbirajo papir za izlet.

Dobro bi bilo organizirano zbiranje, saj bi tako vzgajali naše otroke in tudi občane v smislu, ki ste ga omenili – ohranjanje okolja.

Pa še nekaj, podobno bi lahko bilo tudi z organiziranjem rednih čistilnih akcij naših gozdov, ker se še danes nekateri ljudje ne zavedajo, da odpadki in stara krama ne spadajo v naravo.

LP Maja

New Report

Close