Najdi forum

Zbiralnik za deževnico

V planu imam zgraditi zbiralnik za deževnico. Plastična ( Roto ) zadeva mi je predraga, tako da sem se odločil za betonirano varianto.
Jama se skoplje, vse skupaj “zašola”, zalije z betonom, znotraj premaže daa je vodotesno. Tu pa se začnejo vprašanja:
– ali je potrebno iz zunanje strani tudi kaj zaščititi pred vodo? Bi bilo neumnost vse skupaj premazati z Bitumnom in pošvasati z izotektom?
– na kakšen način narediti čistilni jašek s filtri. Mi lahko kdo pripne kakšno slikco?
– Višek vode bo speljan ven iz zbiralnika. V mislih imam cev cca 20cm naluknjano da čimveč odteče na koncu pa gramoz. Bi to bilo v redu?

Lp Smajly

Kakšen žleb pa imate? Vsak žleb zaradi blagega kislega dežja korodira in se spira v kapnico. V kapnici se oksidi nabirajo kot usedlina. In če imate bakrene žlebove, ki je mimogrede težka kovina in strupena, se vam bodo bakrovi oksidi nabirali na dnu. Iztok iz rezervarja morate speljati tako, da usedlina ostaja na dnu in ne odhaja ven. Usedlina se mora redno čistit (vsaj enkrat na leto, oz odvisno, koliko se je bo nabralo), in po možnosti odpeljat na deponijo, ker je to nevarni odpadek. Tole so meni enkrat odgovorili na tem forumu, ko sem spraševala namesto svoje prijateljice. Zaželeli so si kapnico za zalivanje, pa imajo bakrene žlebove.

Pazite kaj delate! Nisi sicer napisala, ali boste tzo uporabljali za sanitarno vodo ali zalivanje.

Žlebovi niso bakreni ker smo že takrat (2 leti), razmišljali o deževnici. Tudi sam zbiralnik bo imel tako veliko odprtino da bom lahko brez problema šel vanj in ga počistil.
Voda bo namenjena izključno zalivanju tistih nekaj gredic in trave.
Kakšna ideja za filter?

New Report

Close