Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina zbadanje v ušesu

zbadanje v ušesu

Že štiri dni me zbada – prebada – špika v desnem ušesu. Ko me “zaštiha”
kar poskočim. To prebadanje se mi začne pospešeno proti jutru (tam nekje
od treh do štirih) in me muči do kakšnih devetih. Danes zjutraj (ampak samo danes) me je celo še na dveh mestih v glavi, vendar v bližini tega ušesa prebadalo. Potem se pa počasi umiri, in čez dan me le še nekajkrat “zruka” , zašpika, glih tolk da ne pozabim, da je nekaj narobe. Kaj bi lahko bilo, ali je lahko vzrok špikanja, zbadanja,trganja, tudi drugje, in ne v ušesu ? oz. a bi morala do zdravnika po antibiotike (v primeru recimo “vnetja”), ali lahko še kakšen dan počakam na samodejni razplet.
Naj omenim, da imam 50 let in težave z ušesi sem imela samo v zelo rani
mladosti (pogosta vnetja srednjega ušesa do kakšnega 7 leta starosti).
Zahvaljujem se Vam za čimprejšen odgovor in Vas lepo pozdravljam !

Spoštovani!

Oprostite za zamudo. Lahko gre za vnetje živca, ki ga v tem času hitro lahko staknemo. Zardi otekline kakšne mišice ali drugega tkiva pride do pritiska na živec in potem imamo takšne bolečine. Poskušajte z zdravili proti bolečinam. Če se v treh tednih ne umiri, obiščite zdravnika. Vnetje ušesa navadno stalno boli, ne samo občasno.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Spoštovani
Danes sem se prebudila z strasnim zbadanjem v kevem usesu in po desni strani glave. Zbada me uho in bolo me cela polovica glave,obcutek imam kot da me kdo cuka za glavo alu v usesu pika z iglo. Vzela sem proti bolečinam tableto vendar sam mal omili bolečino. A bi bilo bolje da se zglasim pri zdravniku,saj mi tid toplo olje kaj dost ni pomagalo. Lp in hvala za nasvet andreja

Pozdravljeni,
prepričana sem, da ste težavo že rešili in šli k zdravniku!
LP!

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

New Report

Close