Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Zbadanje v glavi

Zbadanje v glavi

Pozdravljeni!

Nikjer nisem zasledila podoben problem. Od včeraj čutim v glavi zbadanje na približno 5 do 10 minut samo na levem predelu zadaj. Drugih znakov nimam, stara sem 47 let. Drugače sem zdrava, ukvarjam se s športom.Danes sem dobila menstruacijo, ne vem če je mogoče zaradi tega. (glava me je pred menstruacijo že večkrat bolela, a ne na ta način)

Hvala za pomoč.

Zbadanja v glavi bi lahko povzročala napetost mišic glave, vratna hrbtenica, prisilna drža… Običajno pa ne predstavlja kakšne resne bolezni in zna miniti sama od sebe. Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Poštovani dr Rebolj,
Javljam Vam se iz Kragujevca (Republika Srbija) i zamolila bih Vas za jedan savet. Pre mesec dana počela sam da idem na plivanje (svaki dan), ali je čim sam ušla u hladnu vodu počela da me boli nesnosno glava (bez potapanja glave u vodu).To je trajalo 9 dana i morala sam da prekinem. Posle toga sam uradila neke od pretraga (ORL; oftamololog – loše prelamanje svetlosti, uzela sam nove naočare; neurolog – nalaz uredan; vaskularni hirurg – ok, ali cirkulacija ubrzana). I dalje osećam bol u slepoočnicama, teško dišem i srce mi kuca malo brže, a osećam muku i kao
da imam malu temperaturu, ali nisam sigurna da je to u vezi, možda sam se i prehladila, ovde je jako loše vreme. Nastavila bih sa plivanjem, ali se bojim da će mi se glavobolja vratiti od koje napominjem nikada nisam bolovala.
Najljubaznije Vas molim da me usmerite u kom pravcu da idem dalje (kod kog lekara i na koje rezultate da obratim pažnju). Napominjem da imam 42 godine.
Hvala na pomoci.
S poštovanjem,
Jasmina Milenković

Spoštovani!
Opravila ste zelo veliko specialističnih pregledov (verjetno ne vseh zaradi glavobola) in ker so bile vse preiskave večinoma v mejah normale mislim, da bi se bilo vredno ponovno obrniti na vašega osebnega (splošnega) zdravnika in razmisliti o osnovnejših razlogih za glavobol, kot je npr. migrena. Težko je biti pametnejši od vseh zdravnikov, ki so vas že pregledali, vsekakor pa potrebujete splošnega zdravnika, ki bo imel pregled nad vso diagnostiko (tudi kar ste dosedaj že opravili pri specialistih). Upam, da ste odgovor razumeli, lep pozdrav v Kragujevac!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Pozdravljeni
Star sem 48 let.Opisal bom motnjo, ki me včasih spravi s tira.V glavi se mi pojavljajo nekakšni el.stresljaji(stres elektrike ).Dobim občutek ,kot da bom izgubil zavest.Imam tudi občutek , kot da ne hodim več naravnost, oz. kot da sem se zamajal, opotekajoča hoja.Zelo se ustrašim.v takih primerih nisem izgubil zavesti in niti se mini zatemnilo pred očmi.Kaj bi to lahko bilo?
Lep pozdrav
Anže

Lahko je vse od mišične napetosti, vratne hrbtenice, vendar od teh razlogov ne bi izgubili zavesti. Je pa občutek, da boste izgubili zavest lahko subjektiven in bolj posledica strahu ob teh občutkih, kot pa dogajanja samega, a vseeno pojdite raj na pregled.
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Pozdravljeni,

stara sem 27 let, trenutno v 30.tednu nosečnosti. Zadnje dni se mi pojavljajo čudni občutki v glavi. Kar naenkrat me špikne oz. strese v glavi, ne traja več kot 3 sekunde. To se pojavi večkrat dnevno, neglede na to, če se v gibanju ali v mirovanju. Glavobolov nimam, niti vrti se mi ne. Bila sem pri zdravniku, je samo pritisk zmeril in rekel, da verjetno od nizkega pritiska. Vendar jaz mam že celo življenje nizki pritisk in nikoli nisem mela takih problemov. Zdaj me je postalo prav strah, da bi bilo kaj hujšega. Ali je možno, da je to od nosečnosti in da bo pol minlo. Ali mi priporočate še kakšne druge preiskave?

Lep pozdrav,

Nivy

pozdravljeni!

že par dni opažam pritisk v glavi, ni glavobol, le pritisk, v predelu obrvi, pojavlja se tudi občasno zbadanje, rahla omotica, občutek polne glave in občasno zvonjenje v ušesu. Izcedka iz nosu nimam, malce pa me boli grlo.
Ali gre za vnetje sinusov (posledica klime) ali pa je to morda znak kakšne resnejše bolezni?

Hvala in prijeten dan!

New Report

Close