Zbadanje, mravljinci
Moj mož, star 32 let, je pred par dnevi med vožnjo začel tožiti, da ga že par tednov zbada pri srcu, kmalu zatem me je prosil, če lahko jaz peljem namesto njega in tožil zaradi mravljincev po celi levi roki, v glavi (?!) in nato še v desni roki. Imel je tudi krče v zgornjem delu telesa, vratu, prsne mišice (pri srcu).Dežurna zdravnica mu je naredila EKG, izmerila pritisk in rekla, da se je to zgodilo zaradi stresa, dala injekcijo (ne vem česa) in ga poslala domov.
Naslednji dan je skoraj ves dan prespal, popoldne, ko smo se peljali v avtu, se je ponovilo, mravljinci, zbadanje, neznosen pritisk v glavi. Roke (dlani) je imel ledeno hladne, bil je bled, rumenkast. Pri dežurnemu vse bp, pritisk 120/60. Krče je zdravnica razložila s tem, da so mišice dobile preveč kisika, saj je hodil in globlje dihal.
Osebni zdravnik je presodil, da gre za ukleščen živec, mu dal napotnico za ortopeda in rentgen hrbtenice. Na napotnico ni napisal nujno, zato je tudi težko dobiti termin pregleda (šele čez par mesecev) – kljub temu, da mož ni sposoben voziti in tako tudi ne hoditi v službo.
Zjutraj se počuti dobro, čez dan pa gre na slabše in se zbadanje pri srcu stopnjuje, v avtu je običajno še slabše.
Kakšna terapija bi bila primerna zanj, bi moral dobiti napotnico? Ali mu lahko tudi sama kako pomagam ?
Hvala!