Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo Zbadajoce bolecine v nogi

Zbadajoce bolecine v nogi

Pozdravljeni,

stara sem 33 let in imam nekoliko povisano TT, ki pa jo postopoma zmanjsujem. Glede na to, da ima vecina starejsega sorodstva sladkorno bolezen, se zavedam, da sem v rizicni skupini. Sicer nimam povecane zeje, uriniranja, ponoci grem mogoce 3x v celem letu na wc, rane se normalno celijo, pritisk vedno med 120 in 125/ 65 in 70. Tudi prehranjujem se dokaj zdravo, razen obcasnih prekrskov z sladkarijami. Testenine 2x na mesec, rizota mogoce 3x, krompir isto, kruh jem samo zjutraj. Meso predvsem piscancje. Pijem mineralno vodo ali caj z zlicko medu. Vcasih sepregresim z kako coca colo ali oro, ampak redko. Kar me skrbi je zbadanje v prstih na nogah. Taka bolecina kot bi me nekdo zbodel z iglo, intenzivna a kratka. Velikokrat me tudi bolijo noge, od kolen navzdol, v stopalih pa imam pekoc obcutek. Naj povem, da imam zaradi prom.nesrece tezave z kriznim delom hrbtenice.
Pred 3 leti sem pristala v bolnisnici zaradi hudega vnetja usesa. Pred hospitalizacijo sem pojedla cokoladni puding in pila sok, in ker so mi naredili komplet krvno sliko sem imela vrednost sladkorja v krvi kar 16. Ko sem vprasala kaj se dogaja so mi rekli, da zaradi hrane, hudega vnetja, zdravil in stresa. Kasneje sem imela na tesce 7, ko pa sem si merila pri sorodniku cez mesec ali dva pa 6.1. Pod stresomsem pa skos. Bila sem brez sluzbe, razpad dolgoletne veze, skrbi za prihodnost itd.

V glavnem, skrbi me to obcasno zbadanje v prstih na nogah in bolece noge.

Verjetno bi bilo smiselno na pregled v laboratorij.

Hvala in lep pozdrav.

Naj omenim se to, da sem aktivna vsak dan. 2x 30min, nekaj krat na teden pa grem na intenziven 1h pohod.

Pozdravljeni,

zbadajoče bolečine v palcu in v nogah, po opisu sodeč, so lahko posledica prizadetosti perifernih živcev. Znaki pa niso izključno posledica sladkorne bolezni, lahko so tudi drugih metabolnih motenj. Glede na podatek o poškodbi hrbtenice, pa so najverjetneje posledica tega. Najboljši ukrep je fizična aktivnost, zato z njo nadaljujte.
Glede na povišane vrednosti krvnega sladkorja ob stresu in družinske obremenjenosti pojdite v ambulanto, da vam pomerijo krvni sladkor. Zaprosite tudi za obiske v referenčni ambulanti, kjer vam napravijo pregled nog.

Lep dan

Karmen Janša

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close