Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija zavijanje z očmi

zavijanje z očmi

SPoštovani!

SIn je star 2 leti in 4 mesece. Že dolgo opazujem, da, ko je zaspan kar s “ta belimi” pogelda predno zaspi. Zadnje čase pa je začej kadar je zaspan ali pa zjutraj, ko se zbudi in je še dremav, da kar malo zavije z očmi, tako proti eni strani, potem navzgor in potem spet noramlno gleda. Vse ostalo je ok. Sin je v tem stanju prisoten zgleda bolj kot da bi se afnal, vse skupaj pa je zelo hitro. Pa ne vem, je možno tudi kot tik, da je to ugotovil in sedaj občasno naredi. Nobenih drugih težav ne opažam. Ne dela tega vedno, niti ne znam povedat od česa je odvisno. Enostavno zavije z očmi in potem normalno gleda naprej.

Hvala in lep pozdrav!

Ko smo zelo zaspani in “padamo v spanje”, pogosto gledamo z belim, kot rečemo. Otroci še bolj pogosto kot odrasli, seveda. Če bi bilo karkoli narobe, bi imel tudi kakšno potresavanje-krče v okončinah in bi zavil tudi s celo glavico.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Spoštovani!

hvala za vaš odgovor. Včeraj popoldan sem ga malce bolj opazovala. Ugotovila sem, da tega ne dela, ko je zaposlen, kar pomeni, ko je na sprehodu, ko se igra, bere knjigice,…Včeraj je pogledal večerno risanko, itak ima sedaj obdobje, ko se hitro vsega naveliča, še zunaj popoldan ne moremo biti dolgo (je pa dopoldne zunaj 2-3 ure)…in pol se začne premetavati sem in tja, lesti po meni ali po kom drugemu, se valjati, in v tem ko se je valjal in plezal po kavču in po meni je 2x naredil to. Po mojem občutku zgleda, kot da to naredi zavestno in nalašč, da mu je fajn. Je sploh možno v tej starosti, da se mu ta gib dopade in to naredi.
Proti večeru, ga je sploh težko motivirati, 5 minut nekaj, pa pol mal sem in tja, pa 5 minut nekaj, pa pol mal valjanja po nekom ali po tleh….no saj to mi je pričakovano in vmes v tem, ko imam občutek, da sploh ne ve kaj bi delal, včasih naredi to zvijanje z očmi, saj ne vem ali vmes premakne tudi celo glavo (nekako tako kot da bi pogledal v levo, pa potem še v levo in navzgor zavije oči, vse skupaj traja par sekund), včasih zgleda, kot bi jo, ker se itak cel valja. Ni pa nobenega trzanja, nič drugega…res zgleda kot bi to zavestno delal. Opažam pa to kakšne tri tedne.
Ima sicer starejšo sestro in brata, samo nisem opazila, da bi onadva delala take gibe, da bi od njiju pobral. Sicer pa je zdrav, zelo bister, zgovoren, razumevajoč, dobrovoljen,…

Lep dan!

Nataša

Posvetujte se z vašim pediatrom, da vas napoti k nevroogu, če bi se zdelo, da je kaj resnejšega. Dejansko pa epileptični napadi (tudi absence in kratkotrajni napadi) vedno potekajo z izgubo zavesti.
Otroka dajte zvečer kakšne pol ure prej spat, očitno je utrujen in zato nemogoč, kot so vsi utrujeni in zaspani otroci.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Hvala za vaš odgovor.

Torej je najbolje, da otroka nekaj časa opazujem in bom videla kako to počne. Če vas prav razumem, če to dela v zavestnem stanju, kar jaz menim da (ko se dolgočasi, ko ga kregaš, mu je nerodno, je zaspan,..), se ob priliki posvetujem s pediatrom. Ni pa treba zaradi tega takoj v času vseh viroz k pediatru? Mi ne deluje to zavijanje kot nek napad, ampak bolj kot afnanje in zviranje.

Lep Dan vam želim!

Saj, včasih je prav težko loičiti med obema zadevama. Otrok se nečesa nauči, pa mu je fino, mi pa ne vemo ali je bolezensko ali ne. Opazujte, če bi se vam zdelo, da je ob tem odsoten, pa pojdite k pediatru.

Pozdravljeni Tanč,

tudi jaz imam vprašanje na to temo. Naš 7 mesecev star dojenček je tudi začel zavijati z očmi navzgor in sicer predvsem, če pase kravice, gleda naravnost in nato zavije navzgor, na tak način kot bi gledal izpod očal…. to je samo par sekund, ampak ponovi to večkrat, je pa pri tem priseben. Če pa ga ogovorim, takoj pogleda drugače. Ali je to normalno, ali je to kakšen razlog za strah in obisk pediatra? Hvala za vaš odgovor..

Če je otrok pri tem popolnoma priseben, pri zavesti, se drži na rokah (nezavesten človek omahne), potem je to bolj verjetno hoteni, naučeni gib in ukrepanje zaenkrat ni potrebno. Opazujte še naprej.

New Report

Close