Najdi forum

zavese poleg žaluzij

Živimo v stanovanju v bloku in imamo žaluzije, ki jih zvečer seveda zagrnemo, čez dan pa “reže” odpremo, tako da je dejansko okno vedno prekrito – čez dan prihaja skozi okno svetloba, zvečer imamo itak luč.

Se vam zdi, da bi bilo potrebno imeti zavese – je to sploh še moderno?
Po eni strani se mi zdi, da v stanovanju nekaj manjka, ker so samo žaluzije, po drugi, se mi pa zdi, da bi bilo potem po nepotrebnem preveč natrpano še z zavesami.

Kakšno stanovanje se vam zdi bolj funkcionalno, lepše ali bolj urejeno – z zavesami ali brez?
Ne bi rada nepotrebne navlake, po drugi strani, pa se mi zdi tako včasih vse tako “golo”…
Torej zavese DA ali NE?

Meni so še vedno zavese všeč. Naredijo polno stanovanje.

No, jaz jih nimam. Sem zmetala ven in dala na okna pliseje. Mi je tako bolj všeč. Je pa tudi odvisno, kako imaš sicer urejeno stanovanje, kakšna je oprema, barve…

Mi imamo le žaluzije, že na teh se nabira prah. Morda bom kdaj naredila kratke zavesice, da prekrijem “omarice” za rolete, če ne bomo prej menjali oken… :))
Na splošno se mi zdi, da so preproge in zavese le lovilci prahu in dodatno delo. Žaluzije in leseni podi so zakon! A to je le moje skromno menje…

Lep dan,
Irena.

Zavese: NE

Imamo rolete in nočem imeti zaves. Niso za drugega dobre, kot da se prah gor nabira.

Se okno da okrasiti na kak drug način kot pa z zavesami…

Meni pa so všeč odgrnjene zavese, če jih že imaš.

Še bolj mi je všeč okno brez zaves, da vidim skozi.

Podnevi me ne moti, pa živim v pritličju hiše, če mimoidoči gledajo noter.

Kaj imajo pa za videti? Žensko ki kuha, družino pri jedi, pospravljanju, sedenje pred tv, ….Isto, kot to počne večina ljudi. Ponoči pa zaprem rolete oz. polkna.

Zastrta okna delujejo nekako psihološko name, me dušijo.

Všeč mi je odprtost ljudi pri severnjakih. Na Nizozemskem (poznam, ker imam tam prijatelje) nihče nima zastrtih oken, ne podnevi ne ponoči.

NE. Dodatno delo in domovanje za prah…

**************************************************** Počasi umira, kdor postane suženj navade, ponavljajoč vsak dan enake poti, kdor ne zamenja prestave, kdor ne tvega in zamenja barve oblek, kdor ne govori tistemu, ki ga ne pozna. Pablo Neruda

Točno tako. Tudi jaz sem bila čisto paf ko sem videla tista ogrooomna, nezastrta okna pri nizozemcih. Celo v Celju ima nekdo na tak način narejeno hišo. Kapo dol.

Men ne bi bilo kul.

**************************************************** Počasi umira, kdor postane suženj navade, ponavljajoč vsak dan enake poti, kdor ne zamenja prestave, kdor ne tvega in zamenja barve oblek, kdor ne govori tistemu, ki ga ne pozna. Pablo Neruda

Aha še to…….vsi ki imate sami ali imajo vaši otroci bronhitis, pa je to tako ali VELIK NEEE ZA ZAVESE!!

Hmmm… pa veste, da imate prav. Hehehe, kak me bodo doma gledali, ker bodo šle to jesen, ob prenovi stanovanja zavese dol. Pa ker še nisem kupovala pohištva, bom tako tudi uskladila. Hehehe.

Par let sem imela isto situacijo kot ti, potem pa sem se odločila še za zavese. Take lahke, moderne, ki jih brez muk snamem in operem in lahko še mokre nazaj obesim. In se počutim mnogo bolje. Večinoma imamo na pol odgrnjene, če pa žaluzije na oblačen dan dvignemo, pa zagrnemo zavese.

tudi jaz jih nisem nikoli imela in jih tudi ne načrtujem; res pa imam lep razgled skozi vsa okna in še bolj svetlo je, da se o prahu sploh ne pogovarjamo…

NA KAKŠEN NAČIN PA???

Vitraži, jedkanice, okvirji, obrobe, cvetje, obeski, nalepke…

Mogoče nekoga, kako gre gol iz kopalnice v spalnico ali pa rvno parček, ko se mucka na kavču? 🙂

Lp, Petra

Evo, tega pa jaz ne bi nikoli imela. Mi je nekako kičasto. Jaz sem za lahke zavese, ki se jih vrže v stroj in takoj obesi.

Kako pa se obnesejo pliseji; zastiranje zaradi vročini, svetloba v stanovanju, vzdrževanje?

Meni so super. Glede vzdrževanja pa: snameš, stuširaš, natakneš nazaj :))))

Ojla jaz imam na ponoramskem oknu žaluzije ter lamelne zavese v dveh barvah. Pozimi oz. čez dan ko ne rabim žaluzij jih gor povlečem pa raztegnem lamelne zavese. So pa lamelne zavese take, da jih lahko v stroju operem (pralne). Na ostalih oknim imam pa plise. Plise imam že 6 let odkar sem v hiši s tem da ko se prah nabere jih odnesem v banjo in stuširam. Lp in dobro se odloči
mami R

New Report

Close