zavese poleg žaluzij
Živimo v stanovanju v bloku in imamo žaluzije, ki jih zvečer seveda zagrnemo, čez dan pa “reže” odpremo, tako da je dejansko okno vedno prekrito – čez dan prihaja skozi okno svetloba, zvečer imamo itak luč.
Se vam zdi, da bi bilo potrebno imeti zavese – je to sploh še moderno?
Po eni strani se mi zdi, da v stanovanju nekaj manjka, ker so samo žaluzije, po drugi, se mi pa zdi, da bi bilo potem po nepotrebnem preveč natrpano še z zavesami.
Kakšno stanovanje se vam zdi bolj funkcionalno, lepše ali bolj urejeno – z zavesami ali brez?
Ne bi rada nepotrebne navlake, po drugi strani, pa se mi zdi tako včasih vse tako “golo”…
Torej zavese DA ali NE?
Mi imamo le žaluzije, že na teh se nabira prah. Morda bom kdaj naredila kratke zavesice, da prekrijem “omarice” za rolete, če ne bomo prej menjali oken… :))
Na splošno se mi zdi, da so preproge in zavese le lovilci prahu in dodatno delo. Žaluzije in leseni podi so zakon! A to je le moje skromno menje…
Lep dan,
Irena.
Meni pa so všeč odgrnjene zavese, če jih že imaš.
Še bolj mi je všeč okno brez zaves, da vidim skozi.
Podnevi me ne moti, pa živim v pritličju hiše, če mimoidoči gledajo noter.
Kaj imajo pa za videti? Žensko ki kuha, družino pri jedi, pospravljanju, sedenje pred tv, ….Isto, kot to počne večina ljudi. Ponoči pa zaprem rolete oz. polkna.
Zastrta okna delujejo nekako psihološko name, me dušijo.
Všeč mi je odprtost ljudi pri severnjakih. Na Nizozemskem (poznam, ker imam tam prijatelje) nihče nima zastrtih oken, ne podnevi ne ponoči.
Točno tako. Tudi jaz sem bila čisto paf ko sem videla tista ogrooomna, nezastrta okna pri nizozemcih. Celo v Celju ima nekdo na tak način narejeno hišo. Kapo dol.
Men ne bi bilo kul.
Aha še to…….vsi ki imate sami ali imajo vaši otroci bronhitis, pa je to tako ali VELIK NEEE ZA ZAVESE!!
Ojla jaz imam na ponoramskem oknu žaluzije ter lamelne zavese v dveh barvah. Pozimi oz. čez dan ko ne rabim žaluzij jih gor povlečem pa raztegnem lamelne zavese. So pa lamelne zavese take, da jih lahko v stroju operem (pralne). Na ostalih oknim imam pa plise. Plise imam že 6 let odkar sem v hiši s tem da ko se prah nabere jih odnesem v banjo in stuširam. Lp in dobro se odloči
mami R