Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Pokojninsko zavarovanje zavarovanje top življenje

zavarovanje top življenje

mene pa zanima. če kd zavaja javnost. pred časom ste imeli reklamo, kjer govori en tip o tem kako ni bil zavarovan in je imel infarkt in ne vem kaj še vse pa da je bil brez denarja in potem se je zavaroval pri vas in sedaj da je vse ok in da je v vsem krit,od kdaj pa zavarovalnice sprejemate v zavarovanje tako rizične bolnike kot je negdo ki je prebolel infarkt, to prvič slišim, zato bi želel podatek koliko takih imate v zavarovanju in koliko takih, ki zdravstveno ni bil ustrezen ste zavrnili, ker kolikor jaz vem zaradi profita zavarovalnice zavarujejo samo povsem zdrave ali vsaj kolikor toliko zdrave ljudi, saj drugače bi propadle, zato se tudi ne zavaruje nad 65 let ker so ti osebe prerizične.zanima me tudi, koliko tožbenih zahtevkov strank imate, da niste hoteli izplačati zavarovalnine in kaj je bil vzrok neizplačilu, sprašujem vse zavarovalnice ker se mislim zavarovati.

Pozdravljeni,

zavarovalnica lahko osebo:
– sprejme v zavarovanje (zdrave osebe);
– sprejme v zavarovanje pod posebnimi pogoji (osebe, ki so imele zdravstvene težave oziroma imajo zdravstvene težave);
– odloži sprejem v zavarovanje (do ozdravitve);
– zavrne sprejem v zavarovanje (zavarovalnice navadno zavrnejo sprejem v zavarovanje osebe, ki so neozdravljivo bolne oziroma imajo težke zdravstvene težave).

Osebo, ki je prebolela infarkt, zavarovalnice navadno sprejmejo v zavarovanje pod posebnimi pogoji. Zdravstveno stanje zavarovane osebe ob sklenitvi je najpomembnejši dejavnik, na podlagi katerega zavarovalnice ocenjujejo prevzeto tveganje (poleg pristopne starosti in spola).
To ne pomeni, da se manj zdrave osebe ne morejo zavarovati, pomeni le, da je informacija o zdravstvenem stanju merilo za določitev ustrezne zavarovalne premije oziroma zavarovalne vsote.

Zato je treba pred sklenitvijo življenjskega zavarovanja v večini primerov odgovoriti na vprašanja o lastnem zdravstvenem stanju. Kako obsežna so ta vprašanja je odvisno od produkta. Produkt Top Življenje je res enkratna ponudba pri katerem ni potrebno izpolniti velikega Vprašalnika o zdravstvenem stanju, ampak je dovolj, da odgovorite le na tri kratka vprašanja. V nadaljevanju pa stranke, ki za zavarovalnico predstavljajo večje tveganje (to so predvsem manj zdrave osebe), obravnavamo individualno.

Podatke o izplačanih škodah navadno zavarovalnice objavljajo v letnih poročilih.

Lep dan,
Sanja

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

Pozdravljeni

Se popolnoma strinjam z Sanjo iz KD Življenja, lepo razložila.

Povdaril bi še, da je potrebno natančno izpolniti zdravstveni vprašalnik in to osebno, tega nikakor ne prepuščajte zastopniku.

Lep dan
Zastopnik

Dobili ste odgovore in ni več kaj bistvenega dodati. Povedal Vam bom samo še to, da pri nekaterih produktih sploh ni potrebno izpolnjevati zdravstvenega vprašalnika, vendar je temu primerna tudi zavarovalna vsota. Top življenje pa Vam ponuja kar visoke zavarovalne vsote, glede na to da odgovorite samo na tri res kratka vprašanja.

Glede strahu pred tem, da v primeru najhujšega ne bi prejeli denarja, se lahko kar pomirite.
Vsaka zavarovalnica ima svojo pozavarovalnico.

Ko Vas zavarovalnica enkrat sprejme v zavarovanje je s tem sprejela tudi riziko, da Vam izplača zavarovalno vsoto za katero ste se dogovorili. Preverite splošne pogoje katere koli zavarovalnice in se lahko tako prepričate še sami.

Lep dan.

hvala za odgovor, prosim za ponovni odgovor top zavrovalnice, ali torej to pomeni, da ko odgovoriš na tista tri vprašanja, ki ste jih zastavili, da je to vaš riziko, če pa oseba ima druga obolenja za katera pa niste vprašali in da torej pravno formalno gledano to ni razlog, da ne bi izplačali zavrovalnine, če bi do česa prišlo.torej zavarovancu ni potrebno povedati, da pa ima druga obolenja .

Pozdravljeni,

za sklenitev življenjskega zavarovanja Top Življenje je potrebno ob podpisu ponudbe, ki predstavlja ponudbo za sklenitev zavarovanja, odgovoriti na tri vprašanja o zdravstvenem stanju. S tremi vprašanji so pokrita vsa bistvena obolenja. Na podlagi prejete ponudbe vas lahko kasneje zavarovalnica pozove k dopolnitvi odgovora z podrobnejšim opisom ali zdravniško dokumentacijo določenega stanja ali bolezni v kolikor to izhaja iz odgovorov, ki ste jih zapisali na ponudbi.

Lep dan,
Sanja

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

hvala za odgovor, tole pa ne bo držalo, da so s temi tremi vprašanji pokrita vsa bistvena obolenja oz. povedano drugače triglav ima za zavarovanje tako obširen vprašalnik, ki se naprimer glasi eno vprašanje, ali ste ijmeli kakršnokoli bolezen, ste iskali pomoč ali nasvet zdravnika v zvezi in potem našteje ene 10 točk tako da je to nemogoče odgovoriti z ne, saj je bil že vsak človek v sloveniji vsaj enkrat pri zdravniku in naprimer vprašanje ali ste bili kadarkoli na specialisteičnem pregledu, ali v bolnišnici ali na operaciji in ali namervatae na uz ct ali drug pregled, tudi na to vprašpanje ne moreš odgovoriti z ne, zato se mi čudno pri vas zdi da imate samo tri vprašanja,ker je še na stotine bolezni, ki vplivajo na človeka, zato sprašujem če je potemtakem riziko na vaši strani, ker pač niste vprašali in če niste vprašali nisem dolžan povedati da pa sem bil recimo 5 let nazaj na operaciji tega in tega. hvala

Živjo

Naj povdarim, da se produkt od produkta loči in tudi zdravstveni vprašalnik od zdravstvenega vprašalnika.

Navajam vam kar preimer, da bo lažje razumljivo: tudi na KD Življenju, če se želite zavarovati za 100.000 eur morate izpolniti celoten zdravstveni vprašalnik. Ker ima Top Življenje nižje zavarovalne vsote in je poseben produkt, ima pogoje temu prilagojene, zato samo 3 vprašanja. Seveda, če na ta 3 vprašanja pošteno odgovorite, ne bo težav z izplačili.

Upam, da sem kaj pomagal.

Lep dan, pa četudi meglen
Zastopnik

Pozdravljeni!

Res je da ima in mora imeti vsaka zavarovalnica pozavarovalnico, vendar če ne izpolnjujete pogoje za izplačilo, vam tudi pozavarovalnica nebo izplačala. Namen pozavarovalnice je, da v primeru nezmožnosti plačila, likvidacije ali stečaja, izplača ugotovljeno zavarovalnino. Pozavarovalnica je samo dodaten garant za izplačilo. Najbolj pomembno pri sklepanju zavarovanj je dobro, dobro prebrati splošne pogoje še pred podpisom ponudbe. V prospektih, reklamnih materialih veliko in na veliko piše, kaj vse je krito, v splošnih pogojih in v drobnem tisku pa je kje skrit mali “če”, katerega ti veselo pokažejo, ko je potrebno kaj izplačati. V kolikor sami niste usposobljeni za prebiranje splošnih pogojev poiščite neodvisnega strokovnjaka in ga povprašajte za mnenje. V praksi se velikokrat zgodi, da pri podpisu pristopne izjave v zavarovanje agenti sploh ne priložijo splošnih pogojev, ker “jim jih je zmanjkalo….”. Dobili jih boste vsekakor zraven police. Takrat jih dobro preglejte in v primeru, da ne izpolnjujejo vaših pričakovanj, lahko v roku 30 dni od prejema police odstopite od zavarovanja, zavarovalnica pa vam je dolžna povrniti vplačane premije.

LP

New Report

Close