Pozdravljeni, zanima me ali sklenjeno zavarovanje “Športnik” pri zavarovalnici Triglav, zajema le nezgode pri športnih aktivnostih ali tudi izven športnih igrišč. Sin bo namreč v tem šol. letu študent, obenem je tudi vključen v športno društvo kot nogometaš. Predvsem me zanima ali moram skelniti nezgodno zavraovanje študenta in obenem še nezgodno zavarovanje športnika???
Pri zavarovalnici Adriatik sem prebrala, da zav. Športnik zajema vse nezgode – tudi izven športnih igrišč, Mariborska pa ima pri podobnem zavarovanju vključene le treninge in tekme…
Hvala!
Pozdravljeni,
če imate v mislih zavarovanje športnih aktivnosti, so zajete v tem zavarovanju nezgode v času športnih aktivnosti in ne izven. Zato bi bilo v vašem primeru dobro skleniti tudi nezgodno zavarovanje za dijake in študente, pri čemer pa izpostavljamo, da imamo v okviru akcijskega zavarovanja otrok in mladine ravno v tej ciljni skupini tudi možnosti zavarovanja po kombinaciji šport, kar pomeni, da je študent zavarovan 24 ur na dan, in so krite tudi nezgode v času športnih aktivnosti in sicer z izplačilom 100 % zavarovalne vsote.
Več o tem si lahko preberete na naslednji povezavi http://www.triglav.si/zavarovanja/posamezniki/nezgodna_zavarovanja/nezgodno-zavarovanje-otrok-in-mladine
Lep pozdrav,