ZAVAROVANJE PSA
ali ima kdo kaj izkušenj z zavarovanjem psa?
imam psa brez rodovnika, 8.mesecev star
ali je ob uveljavljanju zavarovanja potrebno kopirati zdravstveni karton ali je dovolj potrdilo veterinarja o zdravljenju?
hvala
zavarovalniški agenti so zelo slabo poučeni o tej vrsti zavarovanja.,
pozanimala sem se tako na adriaticu kot triglavu
Točno kako zavarovanje imaš v mislih? Če misliš za zavarovanje nasproti tretji osebi (beri: poškodovanje tuje lastnine, ali da pes skoči pred avto ipd.), v tem primeru je tako, da je pes zavarovan tako kot hiša oz. stanovanje. Kratko povedano: če imaš zavarovano hišo ali stanovanje, je zavarovan tudi pes. Vsaj tako je nam razložil pred leti naš zavarovalni agent.
lp
na zgornjem linku poteka debata na to temo.
Za ilustracijo, prijateljica se je pozanimala koliko bi jo prisla premija, ki krije max. stroskov zdravljenja. Gre za cistokrvno rodovnisko psicko manjse pasme, ki se obcasno razstavlja. Psica je stara dobro leto. Premija bi jo pri adriaticu letno prisla 80.000 SIT.
m.
Dobro se pozanimajte tudi, kaj vam zavarovalnica sploh krije in do katerega zneska ter pri katerem veterinarju. Morda so zdaj zadeve že bolj urejene in smiselne, ko sem za zavarovanje spraševala jaz, je bilo namreč rečeno, da ne krijejo zdravljenja poškodb ali obolenj kosti in sklepov, stomatoloških posegov, zdravljenja v tujini, poškodb na poligonih, razstavah in tekmah ter da mora biti žival prepeljana na klinike s katerimi imajo oni sklenjeno pogodbo. Ko sem želela videti spisek klinik, le-tega niso imeli :-/
Lp, Yo