Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Zavarovanja zavarovanje osebnih stvari

zavarovanje osebnih stvari

Dne 18.9.2003 sem bila udeležena v prometni nesreči. V avto naše sovoznice se je zaletela druga voznica, ki je bila tudi kriva, ugotovljeno je bilo s policijskim zapisnikom. Obe voznici sta imeli kasko zavarovanje. Drugi avto se je zaletel v zadnji del vozila. Nisem imela poškodb (razen blagega pretresa in občasno še glavobolov). V avtu sem imela torbo, ta je bila v prtljažniku. Ker je bila stranska zadrga odprta je po vsej logiki izpadla denarnica, saj so bile premaknjene tudi druge stvari. V denarnici sem imela 19.000,00 sit in dokumente: osebno izkaznico, poštno bančno kartico in obe zdravstveni izkaznici. Ker sem bila istega dne tako prestrašena, sem opazila, da ni denarnice šele drugi dan, ko bi morala poravnati položnice. Lastnica avta je zatrjevala, da je v avtu ni, tudi vse druge možnosti (morebitno izgubo) sem izključila. Z avtom je razpolagal po nesreči še tretja oseba ( ki je tudi našel lastničino denarnico -sorodnik). Obvestila sem tudi policijsko postajo, vendar je policist, ki je bil na kraju nesreče odklonil, da bo ugotovil okoliščine. Zanima me, ali so v kasko paketu zavarovani tudi predmeti (poškodovanje ali izguba, oziroma tatvina). Oba avtomobila sta zavarovana pri Triglavu. Meni je referent dejal, da ni siguren, oziroma, da bi morala dokazati, da je denarnica ostala v avtu in znesek gotovine. Kaj mi torej ostane? Uveljavljati odškodnino ali podati kazensko prijavo? Prosim za čimprejšni odgovor (oškodovana sem za cca 40.000,00 sit). Ali uveljavljam lahko še kakšno drugo odškodnino – za prestan strah in jutranje glavobole? Tudi k zdravniku nisem šla, saj sem imela preveč težav zaradi iskanja listnice.

Pri kasko zavarovanjih so zavarovane tudi osebne stvari v avtomobilu,vendar za minimalno zavarovalno vsoto.Poskusite vložiti odškodninski zahtevek pri zavarovalnici,pri kateri je zavarovan povzročitelj.K zdravniku pa pojdite čimprej,saj boste le na ta način lahko kaj uveljavljali.Se opravičujem za pozen odgovor,zadnje čase sem prezaposlen.

Lepo vas pozdravljam, Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

New Report

Close