lp,
pri hypo banki sem zaprosila za kredit v vrednosti 15.000 eur, s katerim bi poplačala dva obstoječa kredita. Tako bi imela en kredit z manjšo anuiteto. Banka je kredit odobrila, zavarovalnica Triglav pa zavrnila. Sama sem klicala na zavarovalnico,kjer so mi povedali, da zaradi bonitete delodajalca. Zaposlena sem pri manjšem delodajalcu, imeli smo nekaj težav z blokado računa, vendar glede izplačila plač nikoli ni bil proble. Vedno točno na datum.
Ker nimam možnosti hipoteke, so mi svetovali da poskusim še enkrat, ker bodo upoštevali še vsa zavarovanja, ki jih imava s partnerjem pri njih. Teh je pa kar nekaj.
Upam da bo sedaj uspelo, imate mogoče vi strokovnjaki kakšen drug predlog.
Pozdravljeni,
predlagamo vam, da ponovno oddate vlogo in v njej navedete morebitne nove pozitivne okoliščine, ki bi lahko prispevale k temu, da bi zavarovalnica odobrila zavarovanje kredita. V kolikor razpolagamo z dodatnimi informacijami, se lahko najde tudi kakšna kompromisna rešitev, kot je dodatno zavarovanje ali nižji znesek kredita.
Lep pozdrav,
Sužba za zavarovanje finančnih kreditov
Lp sem zaposlen v javnem podjetju z povprečno slovensko plačo.zaprosil sem za kredit v vrednosti 20000 eur za dobo 8 let.oddal sem izpiske za 6 mesecev, kjer je razvidno da sem bil dvakrat kratek čas v nedovoljenem stanju. Na zavarovalnici triglav imam naložbeno zavarovanje in dolgujem 2 obroka ali mi lahko zavrnejo zavarovanje kredita?
Pozdravljeni,
zavarovanje kredita se obravnava v skladu z določili zavarovalne pogodbe med banko in zavarovalnico. Če so ti pogoji izpolnjeni, lahko banka brez posebnega soglasja zavarovalnice odobri zavarovanje kredita.
Torej v vašem primeru, neplačilo dveh obrokov iz naslova naložbenega zavarovanja, na to odločitev ne vpliva.
Lep pozdrav,
Služba za zavarovanje finančnih kreditov
Lp. Zaposlen sem na slovenskih železnicah z neto plačo 1500eurov. Ali je možno dobiti potrošniški kredit višji od 20000eurov za dobo 8 let in zavarovan pri zavarovalnici? Račun imam pri banki celje in bi rad vzel večji kredit, da bi pokril dva kredita iz preteklosti , da bi zmajnšal mesečne obveznosti in lažje zadihal za naprej. Za odgovor se vam v naprej zahvaljujem