Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Pokojninsko zavarovanje zavarovanje in vrednosti papirji

zavarovanje in vrednosti papirji

Spoštovani!

Rabila bi eno informacijo in sicer: imam sklenjeno 10-letno polico življenjskega naložbenega zavarovanja pri KD, sklad GALILEO sedaj bo začelo teči 6 leto od kar imam to zavarovanje, zanima me, ali te vrednosti papirji kotirajo na borzi oziroma delnice? in se upoštevajo pri dodelitvi denarno socialne pomoči? ker se mi je pripetilo da so mi izdali iz socialnega odločbo, da se mi upoštevajo vrednostni papirji, sklepam da lahko samo iz tega naslova bi to bilo ali je to možno? ker sem prej nastopila eno zaposlitev in sedaj vnovič vlagam vlogo za socialno bi bila vesela pojasnila.

S spoštovanjem

Darja

Pozdravljeni,

na Vlogi za uveljavljanje pravic iz javnih sredstev mora vlagatelj subvencije pri 1. točka IV. odstavka, ki se med drugim nanaša tudi na življenjska zavarovanja, v primeru, da ima sklenjeno življenjsko zavarovanje, obkrožiti da. Tukaj vpišete tudi mesečno premijo, ki jo plačuje. Na Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve so povedali, da se zahtevani podatki nanašajo na vse imetje oziroma lastništvo, ki je navedeno v oklepaju, vendar ne za zavarovanje. Torej za življenjsko zavarovanje ni potrebno vpisovati vrednosti premoženja.

V primeru, da je v letu, za katerega vlagatelj uveljavlja subvencijo, prišlo do izplačila iz naslova police življenjskega zavarovanja je stranka dolžna to zavesti kot izredni prihodek. To stranka na vlogi vpiše pod točko g) v III. Odstavku.

Obrnete se lahko tudi na Ministrstvo ali enega izmed Centrov za socialno delo.

Lep dan,
Sanja

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

Spoštovana Go. Sanja!

Hvala za obširno razlago glede te situacije. Čakam na odločbo CSD-ja, da vidim če mi le to niso upoštevali.

S spoštovanjem

Darja

New Report

Close