Prosim za nasvet. Vzeti nameravam stanovanjski kredit pri Triple A-Invest (zastopajo 3 banke). Kredit bom zavarovala s hipoteko na stanovanje, ki ga kupujemo. Slišala sem, da lahko v tem primeru skleneš zavarovanje za hipoteko oz. za primer, da kredita ne moreš plačevati ali kako? Sicer upam, da bo pri nas to šlo, a bi morda vendarle sklenila to zavarovanje. Kje mi priporočate, da ga sklenem (življenjsko sva z možem zavarovana pri Grawe) in kakšen je mesečni znesek za to zavarovanje. Vsak tolar moramo paziti, pa si ne moremo privoščiti ravno velikega mesečnega odliva še za to, saj veste, da je stroškov vedno preveč. Kaj sploh pomeni zame, če sklenem to zavarovanje?
Hvala za nasvet – prosim za konkreten odgovor!
Kredit lahko zavarujete z zavarovanjem,katero stopi v veljavo samo ob smrti,nezgodni ali naravni.V primeru smrti bi zavarovalnica izplačala kredit.
Cena takšnega zavarovanja znaša cca 170 eur na letni ravni,za višino kredita 50.000 eur z odplačilno dobo 15 let.
Če želite točen izračun pa napišite letnico vašega rojstva.
Lepo pozdravljeni, Bruno [email protected]
Ja, prav to me je zanimalo. Rojena sem leta 1972, kredit pa bom vzela v roku 2 mesecev. Ali mi svetujete, da to zavarovanje sklenem pri Grawe ali kje drugje? Pa še eno vprašanje, sicer me je groza ob tej misli, a zaradi otrok, bi rada, da so stvari urejene, če se zgodi kaj nepredvidljivega.
Če bom torej vsako leto plačala to premijo (npr.170EVR) ali to pomeni, da v primeru moje smrti kredit do konca (ne glede koliko let je to 5 ali 15) odplača zavarovalnica, stanovanje pa dedujejo moji otroci in mož?Hvala za prijaznost in res koristne nasvete! Anina
z zavarovanjem kredita boste poskrbeli,da bo le ta poplačan,glede socialne varnosti otrok pa ste delno že poskrbeli z življensko polico.
Vse lepo in srečno, Bruno Šneberger
Hvala za odgovor, a vas lako še enkrat vprašam, pri kateri zavarovalnici mi svetujete, da vzamem to zavarovanje? Kako se pa imenuje?
zadnjič smo nekaj debatirali na to temo, pa so mi omenili, da se da hipotečni kredit zavarovati tudi za primer, če postaneš plačilno nesposoben. Npr. da zgubim službo. Da ti v takem primeru zavarovalnica krije obroke za kredit dokler ne dobiš nove službe (npr. 5 let). Je to res in za kakšen kredit gre? Službo imam za nedoločen čas, pa vendar. Koliko pa to zavarovanje stane? Ali lahko sklenem oba zavarovanja?
Hvala še enkrat!
Zavarovanje se imenuje MRS program,zavarovalnice Merkur.Za zavarovanje plačilne nesposobnosti še nisem slišal,bom pa vesel,če mi boste povedalikje sklepajo takšna zavarovanja.
Če pa želite mrs zavarovanje pa se le oglasite.
Lepo pozdravljeni, Bruno
Spet se vam oglašam. Zagotovo se bova odločila za zavarovanje kredita, ki ga zgoraj omenjate. Postopek pridobitve kredita bomo začeli septembra. Ali je za to zavarovanje vseeno kje vzamem kredit? so kakšni pogoji? Kot sem omenila, ga bom pri podjetju Triple A Invest.
Ko bom imela vse urejeno, urejam šele to zavarovanje kajne? Se lahko takrat obrnem na vas? Delate vi ta zavarovanja?
Pa še vaše mnenje me zanima. Ali lahko pogledate spletno stran podjetja, kjer bom vzela kredit in poveste svoje mnenje. Mislim, da je enako vredno zaupanja kot katerakoli banka ali se motim? Le tu dobim takšen kredit kot bi želela, nikjer drugje, tudi obresti ugodne. A ker to ne počneš vsak dan (nakup stanovanja), me vseeno še tisoč stvari skrbi. In seveda ne morem pozabiti afere Orion. Tisočkrat hvala in se še slišimo!
Spletna stran:
Za kredite nisem strokovnjak,vendar se mi zdi da bo kar v redu.Zavarovanje pa vam naredim,ko boste imeli vse drugo že urejeno.Nasvidenje,ter lepo pozdravljeni. Bruno Šneberger
Ponovno se uglašam. Z možem ureja vse potrebno za pridobitev kredita in ker nama je zastopnik podjetja podal kar nekaj našačnih informacij, zdaj razmišljava, da bi vzela za odplačilo stanovanja leasing (ker tako dobiva 80% vrednosti stanovanja, pri hipoteki pa le 70%). Zato me zanima ali bova v primeru, da se odločiva za leasing, lahko zavarovala posojilo na zgoraj omenjen način, torej z MRS programom zavarovalnice? Hvala za vaš trud!
Vseeno je na kakšen način kupite stanovanje.Zavarovanje lahko sklenete.
Lepo pozdravljeni Bruno
Pozdravljeni! Mi še vedno urejamo vse za odkup stanovanja. Zdaj se nama je odprla še ena možnost pridobitve financiranja in me zanima: če se odločiva za hipo leasing (vzel bi ga mož) na 20. let, js pa bom porok. Ali lahko vseeno pri vas skleneva MRS zavarovanje, o katerem sva govorila zgoraj ali ne? Kaj to pomeni? Če se kaj zgodi možu ali preostanek dolga (ne glede na višino) prevzamem jaz kot porok ali se pokrije iz zavarovanja. Hvala!
Lahko,Lep pozdrav, Bruno