Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Zavarovanja zavarovanje avtomobila

zavarovanje avtomobila

Zanima me ali lahko nekdo zavaruje moj avto če sem jaz lastnik on pa zavarovalec in ima 50% boniteto. Ga lahko on zavaruje in velja boniteta ? Hvala !

Da,lahko.
Lep pozdrav in srečno2006 Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

Hvala vam in veliko uspehov v prihajajočem letu!

Lep pozdrav,

kakšen je postopek in pri katerih zavarovalnicah je to mogoče?

Če prav razumem, je možno, da sem jaz zavarovanec ženinega vozila (jaz imam 7 PR, žena 14 PR)?

hvala, Matej

Ob preteku zavarovanja ženinega avtomobila lahko zadevo uredite.Seveda pa boste morali pridobljeni bonus izkazati z ustrezno polico.
Lepo pozdravljeni

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

Še dve vprašanji – ali bom potem za oba avtomobila v 7 PR?
Ali to velja z avse zavarovalnice (konkretno Triglav)?
Hvala in lp, Matej

Če iz svoje police prenesete bonus na ženin avto,boste vi v 14 žena pa v7 pr.
Velja za vse zavarovalnice.
Pozdrav, Bruno

Mi ga lahko zavaruje prijateljica ki ima 50 % bonifikacijo, ker imam močnejši avto in je več za plačevati. Jaz pa zavarujem njenega , ker imam manjšo bonifikacijo in ima itak manj za plačevati ?

Sedaj vem še manj kot prej!

Torej – kakšen je postopek, ki ga opisuje “bela” v prvem vprašanju in kakšni so učinki?

To pomeni,da z pridobljenim bonusom lahko zavarujete le en avtomobil.Praktično pa je potrebno avtomobile odjaviti iz prometa,urediti s cestnino,vračanje neizkoriščeni del premije,itd,na koncu pa imamo kup stroškov in letanja.Enostavno vprašanje če se splača,to pa si lahko izračunate.
Lep pozdrav, Bruno

Lahko,toda to pomeni dvakrat odjava iz prometa,vračilo neizkoriščenega dela premij ,itd. kup administracije na koncu pa skoraj nič ne prihranite. Pa še bonus vašega avtomobila se prišteva prijateljici.Če se vam splača pa si izračunajte.
Lepo vas pozdravljam,Bruno Šneberger

Se če imaš zavarovanja 280.000 tisoč

New Report

Close