Danes sem podaljšala avtomobilsko zavarovanje. Že tako se je podražilo in si takoj ob lepe denarje. Moti me pa nekaj. Avto sem vzela na kredit. Zanima me zakaj ti ob zavarovanju prištejejo še 20% več zaradi tega? To naj bi veljalo ob 1.6.2003. Agent mi stvari ni znal pojasniti. Kar je povedal je to, da gre pač za pravno osebo.
Ali kdo kaj več ve o tej stvari??
Najlepša hvala za pojasnilo.
LP
Dvajset % doplačilo pri AO (obveznem zavarovanju) je potrebno doplačati v primeru da je avto na leasing, kar pomeni da je leasing hiša lastnik, vi pa uporabnik vozila dokler se avto ne poplača. Če pa ste pri banki vzela kredit za nakup vašega jeklenega konjička ni 20% doplačila na AO zavarovanje, saj ste lastnica vi.
Moj oce ima avto na neke vrste leasing, a je kot lastnik napisan on (le v opombah pise, da je avto na leasing). Na leasing je vzel le 1/3 avtomobila. Tudi oba kljuca ima on. Ko je jemal ta leasing, so mu rekli, da je to kot kredit, da je on lastnik, da mu ne morejo “zaplenit” avta, pa tudi na trajnik ga placuje. Vzel ga je tam zato, ker je prestar za kredit na banki. Kako je torej placal 20% vec, ce pa pise v prometnem, da je lastnik on. Vsekakor ga ne gre enaciti z ostalimi vrstami leasinga (npr. firme…)?