Najdi forum

ZAVAROVALNICA TRIGLAV????!!!!

Sin je bil udeležen v prometni nesreči z motorjem. Nihče ni bil poškodovan, na 10 mesecev starem motorju pa je nastala totalka – tako so ocenili na zavarovalnici Triglav, kjer ima sin motor zavarovan obvezno in polno kasko zavarovanje. Sedaj je dobil poravnavo, ki pa je bistveno nižja, kot bi bila trenutno cena motorja. Nov motor stane 580 tisoč tolarjev, ker je njegov motor star 10 mesecev je po evrotaksu vreden 480 tisoč tolarjev, zavarovalnica pa mu je ponudila samo 270 tisoč tolarjev. Kot sem že omenila je motor kasko zavarovan, kar mi je logično, da zavarovalnica krije celotne stroške popravila, ker pa bi bilo popravilo dražje (420 tisoč tolarjev) se je odločila za totalko in obenem motor vrednostno ocenila tako zelo malo.
Kaj mi je storiti, ker se z njihovo cenitvijo ne strinjam in sem prepričana, da hočejo sina ogoljufati.
Prosim, razložite mi pomen kasko zavarovanja, ker imam občutek, da zavarovalnica na tak način zavaja sklenitelje kasko zavarovanja.
Ker nameravam osebno podati ugovor na ponujeno ceno v zavarovalnici me zanima na kakšen način naj nastopim, da bo delovalo resno in da me ne bodo kar na lepo odslovili.
Ali ste imeli tudi sami kakšne podobne probleme in kako ste jih rešili?

Hvala za kakršen koli nasvet in lep pozdrav!

Petra

Najbolše,da vse skupaj neseš k odvetniku,da ti on rešuje zadevo,ker bo sigurno dosegel več kot ti.

To za nas ni dobra obcija, ker moramo pri odvetniku vse plačati sami in nam potem stroškov odvetnika ne povrne zavarovalnica, ker je bil sin povzročitelj nesreče (kar sicer tu pri kasku ne igra vloge).
Je še kakšna boljša rešitev?

lp

Zavarovalnica ti je ocenila ekonomsko totalko. Torej si dobila vrednost motorja, kot je v tem trenutku na trgu za točno tak motor iste starosti.

Če bi imela pri kasko zavarovanju doplačilo na novo vrednost (ali ima Triglav to možnost???), bi dobila izplačano celotno vrednost motorja. Preveri tudi po kakšni vrednosti so sklenili kasko. Ali so sklenili kasko glede na vrednost po računu, ali na vrednost po Euro Taxu. Včasih se zgodi, da je vrednost na računu višja (zaradi dodatne opreme) kot po Euro tax katalogu in nekatere zavarovalnice (agentje) raje vzamejo za obračun kaska nižjo vrednost, ter s tem prihranijo kakšnega tisočaka ali dva zavarovancu. Na žalost smo ljudje takšni, da gledamo na najnižjo možno ceno in mislimo kako smo ugodno zavarovali. In navadno je tako, da ob nakupu kateregakoli novega vozila hodimo od zavarovalnice do zavarovalnice, ter primerjamo cene. Seveda potem zavarujemo tam, kjer je najceneje in ne kjer je zavarovano najbolje.
Ko pride do podobnega primera kot je tvoj, se pa razburjamo.

Če nimaš doplačila zavarovanja na novo vrednost ali če je vrednost na polici nižja od vrednosti motorja na računu, potem preko odvetnika ne boš veliko storila – samo stroške boš imela.

Dobro preveri!!!

Veš, važno je, da jo je sin dobro odnesel.

nataša

NatašaH, kasko je sklenjen po originalnem trgovinskem računu (580 tisoč sit), danes pa je motor star 10 mesecev. Doplačila zavarovanja na novo vresnost nimamo, ker za to slišim prvič in mislim, da jo lansko leto (če jo imajo že letos???!!!) ni bilo. Imam prijatelja zavarovalnega agenta, ki bi me na to možnost sigurno opozoril.

Se vesela, da jo je sin dobro odnesel, vesela pa nisem, ker imam občutek, da me hoče zavarovalnica nate*****.

lp

Verjamem, da bi te prijatelj opozoril na možnost doplačila na novo vrednost, če bi jo Triglav imel.
Jaz delam za Slovenico (nisem agent). Od lanskega junija zavarovalnica Slovenica novo vozilo BREZPLAČNO zavaruje na novo vrednost – v prvem letu zavarovanja. Potem je (mislim da do tretjega leta starosti vozila) 5% doplačilo na premijo kasko zavarovanja.
Cenitve totalk za vozila, ki niso zavarovana na novo vrednost se delajo po ceni, ki je na trgu za točno takšno vozilo, iste starosti.

Zavedati se moramo, da takoj ko vozilo kupimo izgubimo najmanj 25% cene. Kakšna je vrednost po 10ih mesecih, je treba vprašati kakšnega trgovca.

Kaj če bi vprašala tja, kjer si motor kupila, kolikšna bi bila cena 10 mesecev starega motorja?
Potem boš bolj vedela za kakšno ceno se lahko pogajaš z zavarovalnico. Seveda imaš vedno možnost pritožbe na cenitev.

Lahko ti pa povem, kaj mi je rekla sestrična, ki dela na zavarovalnico Triglav….
Citiram njeno izjavo:
“Triglav ima največ denarja med slovenskimi zavarovalnicami. In to zato, ker se pri izplačilu škod najde 100 + 1 razlog, da škoda ni izplačana tako kot bi morala biti….”

Moj odgovor: “Jaz se s tem ne bi hvalila!”

Želim ti, da bi vse lepo uredila. Če pa ne, mi javi. Bom vprašala našega odvetnika (neodvisnega od zavarovalnice), koliko bi bilo možnosti za uveljavitev čimboljše zavarovalnine. Če bi lahko uveljavila kaj več in če boš potrebovala odvetniško pomoč, ti ga lahko priporočim. Stroškov ne boš imela, ker so vključeni v njegovo 10% provizijo – vzame 10% od uveljavljene zavarovalnine.

Vendar se najprej pritoži na prejeto poravnavo, ker tožba z zavarovalnico lahko traja tudi celo leto.

Nataša

Ja, pa še to:

Za uveljavljanje kasko škode ni pomembno, kdo je kriv. Pomembno je, da v času vožnje ni bil pod vplivom alkohola ali drog.

V primeru uveljavljanja poškodb iz obveznega zavarovanje (morebitno dodatno zavarovanje voznika) pa bo mogel dati kuponček – sam sebi, kar pomeni, da bo v naslednjem zavarovalnem obdobju izgubil 15% bonifikacije.

Nataša

NatašaH, hvala za pomoč, zdaj grem na zavarovalnico, pa popoldan sporočim, kaj so mi natresli v izgovor, da ne morem … ali pa bodo pristali na moje pogoje. Bomo videli, drugače, bom pa res verjetno potrebovala še kakšen tvoj nasvet.
Hvala do popoldan.

lp

p.s.: moj sin ni bil pod vplivom drog niti ne pod vplivom alkohola, tako, da se glede tega nič ne bojim, da bi me hoteli na tak način odsloviti, nikoli pa ne veš.

Osnovni princip zavarovanja je , da se zavoravalnice zavarujejo proti izplačilu Škode !!!

Vzemi odvetnika, ki se ukvarja izključno so tovrstnimi odškodninami. Računaj pa, da mu boš plačala 10% dobljene vsote — takšna je običajna tarifa.

Prijateljica, ki ima prijateljico na zavarovalnici mi je svetovala, da moram napisati ugovor in vstrajati. Sedaj sem ugovor napisala in ga poslala. V 8 dneh čakam odgovor, če ne bo to to, bom ponovno napisala ugovor, bomo potem videli kaj bo.

Ne bom obupala, pa čeprav oni to želijo.

lp

Jaz imam podoben problem z zavarovalnico Triglav. Pritožbo sem že vložila, na vprašanje v kolikšnem času mi morajo odgovoriti, mi je prijazna uslužbenka na slavnem šalterju 26 razložila, da mi tega ne sme povedati ker se bom potem sklicevala na ta rok.
Spoštovana Petra, želim vam uspešen boj, kajti rabili boste veliko energije, časa in živcev. Jaz sem se v svojem primeru odločila, da raje zmečem denar za odvetnika, kakor da se pustim nat**** Triglavu.
lp

Nataša, vidim da razturaš!

Mene pa nekaj zanima, pred kratkim sem imela nesrečo, storilec je pobegnil. Škoda se bo poplačala iz polnega kaska, s tem da bom mogla doplačati odbitno franšizo, nekje 25.000 SIT. To imam pri Zav. Mb. Zanima me, ali ne obstaja nek fond za tiste, ki pobegnejo s kraja nesreče, zakaj bom morala vseeno nekaj plačati, če pa ne bi imela kaska, pa bi morala vse?!!!

Druga stvar ki me zanima je, za telesne bolečine, lahko uveljavljam iz AO+, poleg tega sem z agentom sklenila še v zav. polici neko nezgodno zavarovanje za vse osebe, zanima me, kako je s tem, ali lahko tudi tukaj uveljavljam odškodnino, ker namreč zdaj ko sem klicala na zav. o tem ne vejo nič!!!, za to zavarovanje pa sem doplačala 5.500 SIT.

New Report

Close