Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Pokojninsko zavarovanje Zavarovalnica Merkur – prekinitev življenjskega zavarovanja

Zavarovalnica Merkur – prekinitev življenjskega zavarovanja

Pozdravljeni,

sorodnica je sklenila zavarovanje leta 2008 za 12 let (do 2020) za 44€ mesečno. Po 6tih letih ni bila več zmožna plačevati. Zavarovalna zastopnica ji je svetovala prekinitev plačevanja položnic, pošiljali sta še neke izjave na Merkur. Iz dokumentov sem razbral, da je sorodnica dobila:

– Predujem: ~1800€ (letne obresti tega so 125€)

Nekaj mesecev po tem je dobila domov od zavarovalnice, da so njeno zavarovalno pogodbo postavili na premije prosto zavarovanje, ker premij ni več plačevala.. Nova zavarovalna vsota pa znaša ~2500€, za katero bo še naprej zavarovana..

Sedaj je dobila domov položnico za obresti 125€, za katero ji je taista zavarovalna zastopnica tudi rekla naj je ne plača.. Zanima me kaj se zgodi, če ne bo plačevala teh obresti? In kaj lahko sploh pričakuje zavarovanka, če tega ne bo plačevala.. Vse skupaj mi je precej sumljivo, zato ne vem kaj je najboljša rešitev.. Ali da plačuje še 5 let obresti 125€ in potem dobi določen znesek ven, ali jih ne plača..

Hvala za pomoč,
Lep pozdrav

Pozdravljeni,

svetujemo vam, da se osebno oglasite na poslovalnici zavarovalnice Merkur, kjer vam bodo odgovorili na vsa vaša vprašanja. Lahko jih pokličete tudi na brezplačno telefonsko številko 080 28 55.

Lep dan,
Sanja

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

New Report

Close