Zavarovalni agent – izkušnje
Pozdravljeni.
Zanimam se za delo zavarovalnega agenta pri zelo konkurenčni zavarovalnici; ker se mislim dela prijeti resno in z vso zavzetostjo me zanimajo predvsem vaše izkušnje; želel bi pregurati prvo leto, da potem opravim tudi izpit in pridobim licenco, potem pa odprem svoj s.p.
Kakšne so slabosti in prednosti tega poklica?
Hvala za vaša mnenja.
Andy
Iz svojih izkušen lahko povem da je to ena velika katastrofa in eno samo garanje. Seveda pa je odvisno koliko imaš časa, ali imaš družino, seveda če imaš otroke kdo ti jih bo pazil ko te bo nekdo poklical ob 19.30 da mu pridi naredit avto.zavarovanje pomožnosti na tehnične preglede ker si pač ti konkurečnejši od zavarovalnice ki ima pisarno na tehničnih pregledih… glede plačila je pa tako povem ti primir, poglej kakšne debeline je fascikl bil je pol polic in zaslužek 76€. Ne vem če ti je to kaka plača ko te vsak kliče zadnjo minuto ti pa mu moraš biti na razpolago. Za mene osevno ni več ne denarja ne zavarovalnice za katero bi delala. Je pa nekaj res če preživiš prvo leto ti bo nekako uspelo, vedi pa de je velko odrekanja, da plačila kmometrine ni, telefon ti ne krijejo…
Želim ti veliko poslovnih uspehov
Nebi se strinjala povsem v postu nad mano.Je res,da se prve mesece res treba potrudit,nič ne leti z neba najmanj denar.Kar se tiče plačila moram priznat,da je dobro plačeno.
Zakaj pa bi nekdo klical ob 19.30 za zavarovanje avta?Če ima nekako razporejeno delo zavaruje nekomu avto,hišo mora pač vodit evidenco in kak mesec preden mu poteče ga lepo pokliče ali pošlje pošto in s tem spomni,da je čas za zavarovanje in se zmenita za termin.
Pa najmanj,da bi trpela družina,če si nekako razporediš urnik.Vse se da,če se hoče le volja in vstrajnost sta pomembna.
vse to je res, apmak to sigurno ni v prvem letu, dokler nisi nekaj dosegel dobil seznam komu in kaj narediti vsak mesec. Borba je in mi nihče ne bo rekuda je ni. Res je razlika ali se zaposliš pri agenciji ali prav na zavarovalnici kjer ti seznam dajo že v roke v agenciji pa tega ni, sej v moji ni bilo.Plačilo če je vam dobro plačano par centov od zavarovanja avtomobila pol pa kr naprej. Morda pa so bile meni marsikatere stvari glede plačil prikrite morda tudi ukradene ne ven. Če smem vprašati za katero zavarovalnico delate?
Kakšna zanimiva debata. Je pa res, da eni imajo slabe izkušnje, drugi pa imamo zelo dobre. Vztrajnost v tem poslu je sigurno poplačana.
Če še koga zanima ta posel in bi si rad nabral izkušenj in sam sebe preizkusil v zavarovalništvu, mi naj pošlje mail na: [email protected]. – seveda samo resni, ki si to želijo poskusit delat.
Pravijo, da kdor ne poskusi tega dela, ne ve, ali JE za ta posel ali pa tudi NE. Za poskusit je, ker se nič ne izgubi. Lahko samo pridobiš, če druga ne, eno izkušnjo več v življenju.
Se popolnoma strinjam z predhonico probat ni greh. Videli boste ne bo vam zal.
info: [email protected] – resni
g. ANDI
BIL SEM NA TVOJEM MESTU IN SO MI ROJILA ISTA VPRASANJA KOT TEBI.
POSKUSAJ SI POGLEDAT TA LINK, jaz sem z njihovim sodelovanjem zelo zadovoljen!
http://najposel.dev.si21.info/sl/Poslovna_priloznost/Poslovna_priloznost_1/
mi poslji kontakt na [email protected]
Andy odgovarjam ti na tvoje vprašanje………če rabiš kakršno koli informacijo me prosim kontaktiraj na moj e-mail- [email protected]
Povem pa ti iz lastnih izkušenj da sem tudi sama v tem poslu, kar ga tudi zelo cenim. Delam namreč za Agencijo MORI….če si že slišal za njo……smo ena najmočnejših zavarovalnic kar seveda pomeni da ne delamo le za eno zavarovalnico namreč delamo za 7 najmočnejših zavarovalnic. Ljudem namreč pomagamo z dobrim življenski zavarovanjem kjer jim nudimo socialno varnost in varnost njihovih najbližjih. Verjemi da ti ne bo žal če se nam pridružiš in potem lahko odpreš tudi svoj S.P.
Seveda si odpreš svoj s.p.,to je res ampak potem pa garaš kot živina,da si sploh lahko plačuješ prispevke.
Ja služijo tisti,ki so zaposleni direkt pri zavarovalnici kot zastopniki,in,ki dobijo osnovno plačo.Tile,ki pa na tak način pojujajo delo pa še noben ni obogatel.Ravno nasprotno vsi skup odidejo.Ker tole dela že vsak drugi.To ni delo.
Seveda si odpreš svoj s.p.,to je res ampak potem pa garaš kot živina,da si sploh lahko plačuješ prispevke.
Ja služijo tisti,ki so zaposleni direkt pri zavarovalnici kot zastopniki,in,ki dobijo osnovno plačo.Tile,ki pa na tak način pojujajo delo pa še noben ni obogatel.Ravno nasprotno vsi skup odidejo.Ker tole dela že vsak drugi.To ni delo.[/quote]
Oprosti a se pošteno motiš…….potem še ne poznaš dovolj dobro zavarovalništva…..je pa seveda odvisno za katero zavarovalnico delaš……ej tu pa nastane problem ja…….ko ti ponujajo ne vem kaj pa se izkaže na terenu da to ni to………ja dela lahko vsak…….ampak odvisno vse kako kdo predstavi in kako pove stranki………ni vse zlato kar se sveti……
Ja služijo tisti,ki so zaposleni direkt pri zavarovalnici kot zastopniki,in,ki dobijo osnovno plačo.Tile,ki pa na tak način pojujajo delo pa še noben ni obogatel.Ravno nasprotno vsi skup odidejo.Ker tole dela že vsak drugi.To ni delo.[/quote]
Oprosti a se pošteno motiš…….potem še ne poznaš dovolj dobro zavarovalništva…..je pa seveda odvisno za katero zavarovalnico delaš……ej tu pa nastane problem ja…….ko ti ponujajo ne vem kaj pa se izkaže na terenu da to ni to………ja dela lahko vsak…….ampak odvisno vse kako kdo predstavi in kako pove stranki………ni vse zlato kar se sveti……[/quote]
O sem delal tole za tega gospoda kakor ti.Lepo je prat nekomu možgane ja.
Oprosti a se pošteno motiš…….potem še ne poznaš dovolj dobro zavarovalništva…..je pa seveda odvisno za katero zavarovalnico delaš……ej tu pa nastane problem ja…….ko ti ponujajo ne vem kaj pa se izkaže na terenu da to ni to………ja dela lahko vsak…….ampak odvisno vse kako kdo predstavi in kako pove stranki………ni vse zlato kar se sveti……[/quote]
O sem delal tole za tega gospoda kakor ti.Lepo je prat nekomu možgane ja.[/quote]
No ja vsaki ima komentarje zase……a povem ti da je pranje možganov na vseh zavarovalnicah ….še posebaj kjer zavajajo ljudi z skladi in naložbami……potem pa se ljudje jokajo kaj so jim obljubili……hahahhaa to je še bolj žalostno….