Zaustavitev postopka pred punkcijo
Pozdravljene! Po 26 dozah Diphereline in 12 (5 dni 2 amp, 5 dni 3 amp 2 dni 4 amp) inekcijah Gonal- F so mi včeraj povedali po UZ, da je potrebno postopek prekiniti, ker folikli niso zrastli.
Je katera ta šok že dala skozi? Zanima me kako naprej? Po letu in pol, odkar sva bila prvič na razgovoru je to prvi postopek, ki se sploh ni končal.
Večina vas MB hvali, vendar sama nimam teh izkušenj.
Sedaj moram 2 meseca čakati na razgovor, da dr. določi novo terapijo, predvidevam pa da bom potem zopet padla v čakalno vrsto.
Za en dan je dovolj, da ti povedo, da punkcije ne bo, potem pa na listku dobiš datum za razgovor novembra?!
Prosim za izkušnje, da se postavim zopet na noge. Hvala vsem
POZDRAVLJENA!!!
Tudi jaz sem imela tak primer.Nisem pravilno reagirala na stediril tablete in Zoladeks inekcijo in sem morala pred punkcijo terapijo prekinit,ker prvič folikli sploh niso rasli,drugič pa so prezgodaj popokali.
Hodila sem v Mb. in ko sem prišla do Dr.Gavričeve mi je predpisala terapijo z femodenom,klomifenom,ter gonalom sem po 4 inekcijah Gonala f šla na punkcijo in pridelala 5 celic.Iz tega postopka sem rodila sineka ki ima sedaj 25 mesecev in sem ponovno noseča 27t z isto terapijo,ker ostale celice niso preživele sem morala ponovno skozi cel postopek z eno razliko da imam od te druge punkcije še zamrznjenčka.
Tako da so v Mb.zelo-zelo dobri in uspešni je pa razlika od vsake ženske posebej kako reagira na določena zdravila.
Želim ti vse dobro in čimprejšnji dve črtici.
LP MARINA!!!!!!!
Dodala bi samo še eno “tolažbo” – po mojih izkušnjah so te s prekinitvijo postopka avtomatsko uvrstili na čakalno listo za naslednji postopek. Vsaj pri postopkih, izpeljanih do konca, je tako. Ne čakajo na test nosečnosti, ampak si po transferju že kar na čakalni listi. Jaz sem npr. sedaj istočasno na vrsti s tistimi, ki so imele postopek kot jaz v februarju 2004 in niso zanosile (jaz pa takrat sem, a sem imela odmrtje ploda), čeprav bi po zapletih in razpletih lahko prišla na vrsto dve meseca za njimi.
Nič pa ne škodi, če jih novembra na razgovoru opozoriš na to – za vsak slučaj; včasih jim namreč vseeno kaj ugre.
Briar
Alo!
Tudi jaz sem že doživela tak šok, pravzaprav dva,
Enkrat so folikli prej popokali in konec. Drugič pa jih ni bilo dovolj (2) in menda nepravilne oblike.
To se mi je zgodilo v drugem in tretjem poizkusu.
No, oktobra grem četrtič.
Sedaj se ne zanašam na nič, ne mislim na nič, ne upam nič. Kar bo bo. Skratka, ne verjamem, dokler ne vidim na ekranu na dan punkcije.
LP,
Karmen
Zdravo Marina!
Povej mi, ali moraš kaj prinesti s sabo, ko greš na punkcijo? Veliko žensk sem videla da so s sabo nosile vrečke in nahrbtnike?
Imam jo 2 ali 3 oktobra, sedaj dobivam injekcije Dipherine, v ponedeljek 20. pa grem na ultrazvok, takrat bi pa naj dobila še GonalF. Upam, da bo vse vredu, ker ne mine dan, da me ne bi bolel želodec.
Lp
Simona
Pozdravljena.
Za punkcijo ne potrebuješ drugega kakor spalno srajčko in morda haljo za preko spalne.Kaj druge prinašajo zraven nebi vedela,vem pa da tudi,če nimaš zraven to dvoje dobiš lahko tudi na oddelku.Tako da ne rabiš nosit zraven nepotrebnih stvari.V bistvu sploh drugega ne potrebuješ,ker greš hitro po punkciji domov.Nevem sedaj točno,samo mislim da si tam samo 1 uro.Želodčne težave bodo pa tudi minile ko ti test CB pokaže dve črtici.
Vso srečo in javi kako se bo izteklo.Če te pa še kaj zanima pa vprašaj in rade volje ti bom odgovorila.
LP MARINA 27t!!!!!!!
Alo!
Sem v LJ pri dr. Rešu in se je to zgodilo. Med prvim in drugim postopkom je minilo 3 mesece. Med drugim in tretjim 6 mesecev. Sedaj na četrtega pa ne bomo čakali niti en ciklus. Septembra ni blo nič. V oktobru sedaj imam ponovno špikanje.
Moja rit je kot cedilo……… Skratka z živci sem bolj na psu, drugače pa OK.
LP,
Karmen
Karmen hvala za odgovor.
Očitno se v MB to dogaja bolj počasi, kjer 2 meseca čakaš na razgovor pri dr., ki ti določi nov postopek, nato pa sledita 2-3 meseci za pripravo na punkcijo. Pri meni očino do nove leta ne bo nič.
Na srečo obstaja ta forum, kjer imamo vse nekaj spodbudnih besed kljub temu, da ne gre vse po sreči.
Držim pesti za oktober in kot jih kar nekaj pravi, za vsako se bodo enkrat prikazale || črtici.
LP, Mojca