zaupanje za (ne)zaupanje
Punce ne tako udrihat po Katiji ali Ladeji??? Ponudila je pomoč, če jo hočete jo sprejmite, če ne pa ne. Normalno, da za svoje usluge računa, kdo pa ne. Ko človek poskusi vse in ni rezultatov, se pač obrne tudi na alternativce. Upam pa, da Katija ni predraga. (3.000,00 sit konec koncev tudi ni taka reč). Res je, da bi Katija dala lahko malo več informacij o tem kolikim je že pomagala, itd…
Poglejte kaj nam nudi uradna medicina. Pet postopkov in nič več. Ostalo si moramo plačati sami! Še nek paradoks je. Celo z referendumom so nas hoteli prisiliti, da bi ZDRAVE ženske lahko umetno oplojevali. Tiste, ki lahko zanosijo pa nočejo, po naravni poti, ker so tako egoistične, da ne privoščijo očeta svojim otrokom!!! KRIMINAL! A nebi raje nam, ki ne moremo zanosit po naravni poti, dvignili mejo možnosti opraviti več postopkov!!!??? Na to ne pomisli nihče. Ali pa, če bi hotel, da je postopek pospešen, da prideš prej na vrsto. Zakaj si pri istem zdravniku lahko na vrsti pol leta prej, če se prijaviš kot SAMOPLAČNIK??!!! Svinjarija. Dejansko te prisilijo, da “zmečeš” en kup denarja, rezultat je pa ravno tako negotov. Kot vidim tudi pri dr. Rešu plačujete injekcije. Ne rečem, če bi šlo za lepotno operacijo. Če hočeš, da ti speglajo obraz – plačaj! Ampak tu gre za zdravje, za naše dojenče, za Slovenijo! Tu bi nam država morala pomagati. v zahvalo, pa jim moramo plačati mi!
Natrosila sem vam malo v razmislek, če sprejmete PRAV, če NE TUDI PRAV.
Želim si, da bi se do konca leta ta forum izpraznil! Da ne bo narobe razumljeno. Želim, da bi vse čim prej zanosile in se nam ne bi bilo treba vsak mesec posebej sekirat!
lp
Mina,
se kar nekako strinjam s tabo. Tudi mene je malo presenetilo, da so se dekleta tako razjezila na Katijo alias Ladejo. Ampak, kar se imena tiče, je povedala, da ga je spremenila in je tudi ohranila svoj pr(a)vi mail – katarina ivančič. Tako, da se meni to ni zdelo čudno.
Se mi zdi, da če nekdo objavi svojo tel. št. in pravo ime ter ponudi pomoč brezplačno, da ni zlonameren in nima samo lastne koristi za bregom.
Eh, mogoče sem pa naivna.
Lp, Ena
Draga Mina,
Kaj ni vseeno kolikokrat kdo spreminja ime, kajti vsi mi se “skrivamo” (eni bolj, drugi manj) za nekimi izmišljenimi imeni..Bolj pomembna je vsebina, ki jo nekdo sporoča, nekomu, ki mu je to namenjeno ali ga zanima…Lahko jo spregledaš ali pa se odzoveš..
Referendum nikoli ni bil prisila; temveč možnost izražanja opredelitve o “neki stvari”. Nekateri so dobili, nekateri izgubili.Tako pač je življenje. Nikakor pa to ni bil referendum o možnosti OBMP zdravih žensk, temveč SAMSKIH žensk. Verjetno ne vidiš nobene razlike sicer si ne bi dovolila takšen l”lapsus lingue”.
Veš, v tem krutem življenju je tudi možno, da je neplodna ženska hkrati samska ženska….da jo je partner, zaradi dogotrajnega neuspešnega zdravljenja “dal na čevelj” in si zagotovil “lažjo in zanesljivejšo” pot potomstva….IN je v letih, ko mora hitro ukrepati, da je ne prehiti čas primeren za OBMP..Si prepričana, da bi bila zagotovo boljša mama, kot ta slednja? Najbolj ironični so pa zakoni, ki se skrivajo zgolj za “fasado” zakona (partnerstva) medtem, ko imata partnerja življenje drug mimo drugega- ampak “na videz” pa obstaja skupnost…Veliko je tako “butastih” zvez, ki ostaja skupaj iz zgolj altruističnih nagibov..zaradi otroka – če pa je to ZDRAVA dota za otrokov psihofizični razvoj…pač ostajam brez besed.
PA še je veliko zgodb samskih žensk, ki bi jih bilo potrebno pogledati tudi z “drugega” zornega kota, da bi se lahko približali realnejši sliki. Pa bi lahko z gotovostjo dejali, ta pa bi lahko bila tudi dobra mati, kljub enostarševski družini. .Če ne bi gledali iz sebičnega zornega kota – potem bo pa “manj za nas” ( “ta pravih”, ki živimo v partnerski skupnosti in smo zato bolj vredni)!!! Kdor si drzne prazno soditi, naj mu bo sojeno!!! Nekoč.Zagotovo.
Pa lep pozdrav.
Čakaj, tudi ti si naredila lapsus. Saj dobro veš, da nisem imela v mislih samskih neplodnih žensk. Mislim, da so se te še najman ogrevale za to. Samo reklama je takrat bila drugačna. Ko se za to zavzemajo razni AFŽ-ji in feministke pa je stvar postavljena takoj v drugačno luč. Dobro veš. Največji hec je ta, da so se za to zavzemali vsi tisti, ki so pred leti zahtevali svoj člen v slovenski ustavi, ki zagovarja splav. To pa je še večji paradoks.
Za zdrav psihofizični razvoj otroka pa še vedno trdim, sta potrebna tako oče in mati. Mislim, da se danes da premalo poudarka na DRUŽINO, kot osnovno celico družbe. Je pa tudi res, da je zakon “garaško” delo in ga je treba vsak dan posebej negovati. Ker pa so družbene norme danes zelo zrahljane, je tudi toliko ločitev. Kajti, če ne gre vse kot po maslu, pa hajd na sodišče po ločitev.
Draga Mina,
…jasnovidka pa žal nisem, da “videla ” kaj si ti imela v misih. Res se ti opravičujem za ta moj lapsus!
Ne spominjam pa se, da je bilo na referendumu razslojevanje samskih žensk na plodne in neplodne. Žal.
Strinjam se s teboj, da je družina temelj otrokovega psihofizičnega razvoja. Da je največkrat dvostarševska. Včasih enostarševska. A vendar si ne bi drznila kar tako na pamet posploševati- brez trdnih dokazov o sleherni “kakovosti”- katera je boljša. Izjemoma v (preverjeno!) enakovredni enostarševski in dvostarševski družini.Nikoli pa ne bom zagovarjala zakona(kot institucije nastale iz ljubezni) ZA VSAKO CENO!!!…če bi me udaril, mu ne bi nastavila “še drugo lice”, če bi me prevaral, ne bi “zamižala”, če bi hazardiral, ne bi v prazno upala- se bo “že spametoval”.., če bi pijančeval, se ne bi tolažila – pa saj danes “vsi” pijejo”..; zavoljo takih in podobnih stvari bi takoj ukrepala. Tudi za ceno zakona! Zaradi sebe in zaradi zdravega psihofizičnega razvoja otroka! Pa “hajd” na sodišče- če hočeš tako! Ker preveč cenim sebe in otroka!!!!!!!!!!!!
…zagotovo pa bom spregledala, če bo spet odvrgel cunje, kamor ne sodijo.., če bo kdaj “zabljuzil” po službi ali fitnesu, če…se bova kregala zaradi banalnosti…, če…Takšne “malenkosti” me ne morejo iztiriti iz zdrave dvostarševske institucije.
P.S.
Hvala bogu, da v tej naši državi še vedno na nekaterih področjih prevladuje liberalizem, sicer bi se vrnili v čas, ko bi posel cvetel “šarlatantom”..In bi smrtnost žensk zopet narasla!
LP!
Največja bedarija pri tistem referendumu je bila, da so v isti koš vrgli ženske, ki ne morejo-mo zanositi po naravni poti in ženske, ki se otepajo naravnega načina zanositve. To so zafrustrirane feministke, ki ne dajo dihati nikomur v njihovi bližini – samo pomislite, kako bi otroci v družbi takšne matere trpeli…
Pa pustimo to!
Hotela sem reči, da je obravnavanje OBMP in izvajanje splavov čisto nelogično!
Možnost OBMP je omejena (brezplačno) na 4 poskuse – v tem trenutku!
BREPLAČNIH SPLAVOV OPRAVIJO PA KOLIKOR ŽELIŠ! ALOOOOOOOOOOOO!!!!!!! Torej je ubijanje brezplačno!
Kje je logika? Še dobro, da se ga. Mojca P. zavzema za spremembe v teh obravnavanjih!
Nataša