Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Zatrdlina v predelu kriza

Zatrdlina v predelu kriza

Spostovani,

star sem 30 let in ze pred nekaj leti sem v predelu kriza in nad levim kolkom opazil majhni zatrdlini (veliki kot noht ali malo vec po povrsini), vendar me nikoli ni nic bolelo, pa tudi motilo me ni nic. Sedaj pa se mi zadnji mesec zdi, da me vsake toliko dni malce boli, kot bi mi zatrdlina v predelu kriza nekam v notranjost pritiskala. Ce se sam potipam ali pritisnem me ne boli.
Naj omenim, da mi je bila na levi roki pred skorajda desetletjem odstranjena majhna bulica malce pod levim komolcem na notranji strani roke. Takrat je zdravnik rekel, da to ni nic hudega, da pa jo bo vendarle odstranil, dejal pa je da se lahko z leti ponovi, vendar jo do danes se nisem zaznal. Nastala naj bi pri kaksnem udarcu. Morebiti tudi zato nisem posvecal pretirane pozornosti bulicama v predelu kriza.
Predvsem me zelo skrbi, da bi bilo kaj hudo narobe, naj povem, da v druzini nikoli ni bilo tezav z rakom. Sicer nimam nobenih tezav, pocutim se dobro.

Pozdravljeni!

Če je zatrdlina pod kožo, gre lahko preprosto za “zamašeno” žlezo, blazinico maščobnega tkiva… Če zadeva na koži oz. se jo vidi s prostim očesom, pa jo poskusite opisati podrobneje (barva, čvrstost…)
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

POzdravljeni se enkrat,

najprej se iskreno zahvaljujem za vas odogovor.
Ena zatrdlina v predelu kriza in ena na levi strani telesa priblizno 3 cm nad levim kolkom ne izkazujeta nobene posebne barve oz. je koza na teh mestih normalne barve. Zatrdline nad kolkom ne vidim oz. je ne opazim, lahko pa jo otipam. Otrdlino v zadnjem delu, v predelu kriza, pa lahko vidim (ko se pogledam v ogledalo od strani) kot nekaksno bulico na tistem mestu, kot nekaksen mozolec, ki se ni zrel, da bi lahko iz njega stisnil mascobo. Skratka, vidim, da je neka deformacija, ki se jo opazi napram pogledu telesa z desne strani.
Z leti nisem opazil povecanja zatrdlin, mogoce le malenkostno.
Ce zatdlini otipam, me ne bolita. Ce se s prstom sprehodim po obmocju zatrdlin, ju lahko zacutim.
Sicer pa je koza na teh mestih povsem normalne barve – nikoli ni bila rdeca ali kakorkoli drugacna od koze ostalega telesa.
Sicer pa ste omenili, da gre lahko za “zamašeno” žlezo, blazinico maščobnega tkiva, pa me tudi zanima kako se ju da odstraniti (verjetno operacija), ali predstavlja to grozno mojemu telesu, ter kako je potem z okrevanjem.
Podobno blazinico (vsaj na otip) na levi roki mi je pred leti odstranil zdravnik splosne medicine z lokalno anestezijo (v nekaj minutah je bila odstranjena) in mislim, da je tudi rekel, da je slo za mascobno tkivo.

Prijeten pozdrav, Tomaz.

Pozdravljeni!
Odstranitev teh sprememb je kvečjemu z operacijo. Običajno gre za povsem nenevarne spremembe (bolj kozmetične) in je rezultat operacije pogosto bolj viden, kot pa sama sprememba (brazgotine, ki so sploh na hrbtu pogosto večje). Vredno pa je te spremembe opazovati vsake toliko v smislu spreminjanja in jih ob priliki pokažite zdravniku, da opredelita natančneje, za katero izmed možnosti gre.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close