Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva ZATRDLINA v NOŽNICI

ZATRDLINA v NOŽNICI

Na gin.pregledu so mi ugotovili za grah veliko zatrdlino,na zadnji strani nožnice.Predpisali so mi Klimicin vag.cr. 2%.
Po drugi uporabi le-te, se mi je pojavil krvav izcedek in neprijeten občutek v predelu maternice.
Ali je ta krvavitev normalna po uporabi antibiotika ?
Glede na zatrdlino, bi pričakovala ponoven pregled prej, kot šele v maju.

Draga Tinca,

res je, da vsako ztrdlino moramo, če sumimo, da je lahko nevarna videti v takem časovnem razdobju v katerem pričakujemo, če je nevarna (ponavljam), da bo zrasla. Tako obdobje je lahko 14 dni, 1 mesec, 3 mesece, 6 mesecev ali 1 leto, odvisno od zatrdline in stopnje nevarnosti. Če se nam zdi zelo sumljivo moramo celo čimprej priti do citološkega ali histološkega izvida s punkcijo ali izrezanjem. V nožnici običajo ni zatrdlin, veliko slučajno odkritih je tam od rojstva, izjemoma gre lahko tudi za “zlovešč tumor”. No, brez strahu….očitno ni izgledalo sumljivo a vendar, če ste po klimicinu (verjetno je bilo to slučajno in nima zveze s klimicinom) rahlo zakrvaveli, se ponovno po kakih 3-4 tednih oglasite pri ginekologu in ga prosite, naj preveri kaj je z zatrdlino in kaj namerava z njo oziroma kaj meni da to je. Očitno vam jo je samo omenil brez posebnega komentarja in vas nevede pustil v strahu kaj zdaj to pomeni.

New Report

Close