Zatrdlina v noznici
Pozdravljeni,
Ze kaksno leto ali vec imam levo zgoraj ob vhodu v noznico zatrdlino v velikosti lesnika, ki postaja vedno bolj moteca. V ukc na ginekoloskem oddelku so rekli, da bi lahko slo za parauretralno zlezo. Posebne pozornosti takrat temu niso posvecali, saj sem bila napotena k njim zaradi druge zadeve. Stara sem 34 let, imam namen zanositi, vendar me ta zatrdlina skrbi in bi se je rada resila, da mi ne bi povzrocala kaksnih tezav v nosecnosti ali kasneje. Zanima me ali je mozna samo kirurska odstranitev ali so na voljo se druge alternative?
Hvala za odgovor in lep pozdrav.
xyzv, 26.04.2025 ob 21:56
Pozdravljeni,
Ze kaksno leto ali vec imam levo zgoraj ob vhodu v noznico zatrdlino v velikosti lesnika, ki postaja vedno bolj moteca. V ukc na ginekoloskem oddelku so rekli, da bi lahko slo za parauretralno zlezo. Posebne pozornosti takrat temu niso posvecali, saj sem bila napotena k njim zaradi druge zadeve. Stara sem 34 let, imam namen zanositi, vendar me ta zatrdlina skrbi in bi se je rada resila, da mi ne bi povzrocala kaksnih tezav v nosecnosti ali kasneje. Zanima me ali je mozna samo kirurska odstranitev ali so na voljo se druge alternative?
Hvala za odgovor in lep pozdrav.
Kirurška odstranitev je najbolj radikalna, a ni edina možnost za odstranitev parauretralnih cist ali parauretralne žleze. Zdravljenje parauretralnih cist (Skenovega voda) je odvisno od starosti, simptomov, velikosti ciste in tveganja za zaplete. Če ni težav je najbolje, da se cisto samo opazuje.
Če vas cista zelo moti, je manj invazivna možnost aspiracija vsebina z iglo ali marsupializacija, ko se cisto samo odpre. Marsupializacijo običajno naredimo, če pride do vnetij in bolečin. Po aspiraciji ali marsupializaciji se cista lahko ponovi.
Kirurška ekscizija se opravi v primeru ponavlajočih se resnih težav.
Nosečnost na vpliva na cisto, tako da lahko mirno zanosite brez da bi jo odstranili.
lp, N
JANA709, 03.07.2025 ob 23:29
Pozdravljeni,
Zanima me ali mi lahko svetujete kateri izmed ginekologov na ginekološki kliniki se ukvarja z zdravljenjem lihna sclerosisa?
Lp
Več jih je, svetujem dr. Cvijetičanina.
JANA709, 08.07.2025 ob 23:20
Spoštovani,
Hvala za vaš odgovor.
Sem se informirala na kliniki pa so mi odgovorili, da se pri njemu žal ta trenutek ne morem naročiti.
Mi mogoče lahko priporočiti še koga?
Lp
Dr Blaganje ali dr Janša
JANA709, 14.07.2025 ob 11:23
Hvala za vaš odgovor.
Danes sem se poskusila naročiti pa so mi v Leonišču kjer se naročaš dejali, da to stanje obravnavat dr. Lukanovič Adolf ter Lukanović David.
Sedaj se še nisem naročila ker želim še vaše mnenje.
Kaj svetujete?
Lp
Seveda, naročite se k Davidu, je zelo prijeten in strokoven zdravnik. Je mlajši in vas bo lahko spremljal dlje časa.