zatrdlina pod uhljem
pozdravljeni. že tako sem zelo neg, človek sedaj me mori pa še nekaj.. Tik pod uhljem, tam kjer imamo”viseče uhane” imam eno zatrdlinico. Tam se konča spodnja čeljust potem je ena luknjica in potem je vrat. upam da sem razložila kje mislim. ma ne vem ima občutek da imam tam to zatrdlinico že kar nekaj časa, vendar pa zadnje čase sem večx po malo prehlajena- predvsem grlo, zdr. je rekla da gre lahko tudi za alergijo, pa me je začelo skbet da ni kakšen limfom…Ali so tam tudi bezgavke? Počutim se v redu, razen tegadražečega grla nimam težav.Ko so mi vzeli kri, hemogram je bilo vse ok, 10 dni nazaj sem imela tudi CRP vredu. Je pa tako da imam občutek da pri vsakem tem prehladu, da čutim ostale bezgavke, pod brado, ključnične…
Hvala
Kot pravš, si pod “nadzorom” splošnega zdravnika. Mislim, da mu lahko zaupaš, saj, če pogledaš o znakih limfoma, boš ugotovila, da ga spremlja poleg povečanih bezgavk še vrsta drugih spremljajočih znakov, ki jih ti nimaš.
Vsekakor bodi pozorna in če boš dobila občutek, da se bezgavke ali bulice večajo ali da je povečanih bulic ali bezgavk več, da odideš k zdravniku.
Lp,
spet se oglašam. bila sem na uz, tista zatrdlinica ki sem njo omenjala je ok, imam pa malo niže še eno bezgavko ki občasbo boli in se mi poveča. sedaj imam povečano in je velika 1,5 x 0,5 cm. zdravnik je rekel da je videti v redu, le prekrvavljena je malo več kot normalno. vprašal me je kako imam urejene zobe,da imam lahko od zob to. Mnjenje: limfadenitis.
rekel mi je naj poštimam zobe in če se bo ponavljalo naj grem na punkcijo. seveda sedaj sem vsa prestrašena da ni kak limfom. potolažil me je da ne zgleda rakavo, da če bi bil limfom bi bilo drugače pa da bi imela kje še kako bezg. izrazito.
vaše mnenje?
Kje pa se dela punkcijo bezgavk?
hvala lp
naj dodam še to. zobozdravnik je rekel da ni v povezavi z zobmi. slikat me ni dal. tista bulica je manjša, čutim zraven pa še 2 bezgavki ki jih prej nisem. kaj zdaj? moja zdravnica pravi da ni panike kaji bi imela poleg bezgavk šem kak znak.Povejte, če gre limfom po stadijih, je lahko prvi stadij dsamo ta da imaš bezgawke in nobenega drugeg ZNAKA? nekke sem prebrala da je lahko tudi take vrste limfom, ki počasi nareduje in da se pri njem bezgavke večajo in majšajo ttako da bolnik nitii opazi ne da je kaj narobe.
O znakih limfoma si lahko prebereš tule: http://limfom-levkemija.org/limfom/
Mislim, da lahko zaušaš dvem zdravnikom, ki sta te obravnavala. Na UZ se, kot pravijo strokovnjaki, očitno vidi, kakšne so bezgavke. Zato mislim, da je ta skrb odveč. Seveda pa spremljaj in če bo zadeva rastla ali se pojavila še kje drugje, pojdi na punkcijo. To opravljajo – kot vem – na OI, morda tudi v kakšni drugi bolnišnici. Za OI sem sigurna.
Kar pa se tiče počasi napredujočih limfomom – te se imenujejo indolentni – pa je tako, da se pojavljajo pri starejših ljudeh. Ti nič ne pišeš, koliko si stara…
Drži se!