Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Preventivni pregled dojk Zatrdlina pod pazduho

Zatrdlina pod pazduho

Pozdravljeni,
Ker naša ginekološka ambulanta naslednjih 14 dni ne dela, bi vas prosila za odgovor.
Nekaj dni nazaj sem pod pazduho zaznala zatrdlinico, velikosti nekje 1xo,5cm, ker sem ob jutrih imela boleč občutek, sicer ko se potipam ne boli. Še precej pogosto dojim sina, starega 7mesecev. Malo me skrbi saj sem pred časom imela ciste na dojki, ob zadnjem ultrazvoku niso bile več vidne. Zanima me, ali lahko počakam in se naročim na pregled čez 14dni ali se moram obrniti na dežurno ambulanto? V kolikor bi se bezgavka povečala zaradi kake poškodbe (kar je precej mogoče, ker me ob dojenju včasih ugrizne), v kolikšnem času se mora vrniti v “normalno velikost”?
Hvala za odgovor, lp.

Če je ta bulica na dotik mehka (bolj svaljčkasta), mislim, da lahko počakate, če pa bi bila ta bulica na otip trda (podobno kot členek na roki) pa bi verjetno bolje, da opravite klinični pregled v dežurni ambulanti.
Čas ko se bezgavka (če to je bezgavka) vrne v normalno velikost je lahko različen, velja pravilo, da vsako spremembo, ki vztraja več kot en mesec, smiselno pokazati tudi zdravniku.

Hvala vam za odgovor ga. Andreja. Bulica mi deluje mehka in podolgovata, ob tipanju se premika, ampak ker je še vedno prisotna in sem bolj prestrašene sorte, sem se vseeno raje kar naročila na pregled k osebnemu zdravniku.
Hvala, lp.

Seveda, če niste prepričana, je bolje da preverite še pri osebnem zdravniku. Ta pa vas bo po potrebi usmeril še v Center za bolezni dojk.
Dobro opravite!

New Report

Close