Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? Zatrdlina pod pazduho

Zatrdlina pod pazduho

Včeraj zjutraj se mi je pod levo pazduho pojavila boleča zatrdlina. Zatrdlina je prav pod pazduho, še v predelu kjer so dlake. Na dotik je boleča, v bistvu me boli kar cela roka.

Zanima me ali me je lahko strah, glede na to da je zatrdlina pod pazduho, ali je to lahko le vneta žleza znojnica?
Se lahko tudi rak dojke pojavlja kot zatrdlina pod pazduho?

Pozdravljena!

Glede na to, da pod so pod pazduho tudi bezgavke ti priporocam cimprejsnji obisk pri zdravniku, saj lahko le zdravnik doloci ali gre za kaksno bolezen ali ne. Obstajajo tudi tudi druge vrste bolezni zato cimprej k zdravniku. Ne mislim te strasiti, ampak je bolje, da se to cimprej resi.
Lep pozdrav; Matej

Draga pika,
ne omenjate svoje starosti, poleg tega pa sem že večkrat poudarila, da po omrežju ne moremo podajati diagnoz. Nihče torej ne more vedeti, kakšna je ta vaša zatrdlina, saj ne opisujete niti velikosti, da bi sklepali o tem, ali lahko gre za bezgavko. Če gre za vneto znojnico ali lojnico, se bo to izkazalo v nekaj dneh, ko se bo vnetje umirilo. Bezgavka lahko postane tipna tudi ob drugih vnetjih, zato prva možna diagnoza verjetno ne bo rak.

Lepo vas pozdravljam,

Irena

Pozdravljeni!

Stara sem 31 let in imam dva otroka. V družini nimamo rakavih obolenj, niti starši, niti stari starši, noben sorodnik.

Zatrdlina se je pojavilav četrtek zjutraj in je prej še ni bilo. Je pa približno v velikosti malo večjega graha. Na dojkah ni opaziti nobene druge spremembe, niti otipati česa drugega, prav tako v predelu vratu ni otipati kakšne druge bezgavke.

Včeraj popoldan je bolečina izginila in je zatrdlina boleča le še na dotik, prej je stalno bolela. Kljub temu pa se ni še nič zmanjšala.

Pri prebiranju tega foruma opažam, da nekatere rak zelo preseneti, da je verjetnost, da bi ga dobili zelo majhna, pa kljub temu zbolijo. Zato me je tudi strah. Ne bi pa rada paničarila in kar takoj “letela” k zdravniku. Koliko časa lahko torej še počakam in opazujem zatrdlino? V kolikšnem času naj bi izginila, če je posledica kakšnega vnetja? Ali pa naj se takoj odpravim k zdravniku?

Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav!

Pika,

ali si morda imela menstruacijo tisti dan, ko je bolelo? Gre za mojo lastno radovednost in nič ne pomeni, da ne boš po nepotrebnem prestrašena!

Draga Pika,

počakajte vsaj še teden dni. Med tem časom si zatrdlinico preverite samo dvakrat.

Lepo vas pozdravljam,
Irena

Ne roka oziroma pod pazduho me je pričelo boleti v četrtek zjutraj. In potem se si tudi otipala za grah veliko zatrdlino, točno v tisti”luknji” podpazduho.

Menstruacijo sem dobila včeraj, torej štiri dni po tistem, ko sem začutila bolečino. Me je pa zatrdlina en dan pred pričetkom menstruacije popolnoma prenehala boleti in ne boli več niti na dotik.
Se mi zdi, da je tudi malo težje tipna, pa ne vem ali se je zmanjšala, ali pa se mi samo zdi.

Skratka odločila sem se, da ta teden, ko imam menstruacijo, še počakam z obiskom pri zdravniku. Strah pa še vedno obstaja. Čeprav verjame, da je lahko kaj čisto nedložnega.

Kot sem že zadnjič napisala, me je tista zatrdlina pod pazduho po dveh dneh prenehala boleti..
Danes, ko sem si potipala, je skoraj ni več otipati. Če ne bi točno vedela kje je bila, je najbrž sploh ne bi zatipala. Torej se je zmanjšala, oziroma že skoraj izginila.

Lahko iz tega sklepam, da je bilo samo kakšno vnetje? Ter, da je sedaj glede tega vse v redu in me lahko preneha skrbeti?

Hvala za odgovor in lep dan želim vsem!

Bi rekla, da zaenkrat ja, lahko nehaš skrbeti. A če bi se težave ponovile, jo pa le ucvri na pregled. Bolje zaman k zdravniku kot da je kaj narobe.