Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Preventivni pregled dojk Zatrdlina?

Zatrdlina?

Pozdravljeni!
V začetku aprila so se mi začele pojavljati pekoče bolečine med levo dojko in pazduho. Pekočina včasih seva tudi nižje od pazduhe in po levi roki. V levi dojki zgoraj na zunanji strani imam tudi neke podolgovate zatrdline. Podobno je v desni,a manjše in tam ni bolečin. Stara sem 37 let. Ginekolog me je napotil v center za bolezni dojk. Opravili so mi mamografijo, kjer ni bilo nič opaziti. Zanima me ali je to normalno, da imam še vedno pekočine in zatrdline (kot bi bile 3 zatrdline, ena se premika) in ali lahko mamografija “spregleda” tipno zatrdlino?
Hvala….

Pozdravljeni,

možno je, da mamografija tumor spregleda. Žal prav majhnih tumorjev mamografija ne opazi, v dojki rastejo približno 3-5 let in so veliki okrog 1 cm, ko imamo prvo možnost, da jih na mamografski sliki opazimo. V tej prvi, neklinični fazi jih pa že lahko opazujemo s pomočjo temperature, katera opazuje obnašanje tkiva, tako da vam priporočam, da mamografijo dopolnite še z metodo BreastScan.
Pekočina je lahko tudi posledica obremenitev v predelu ramen, lopatic ali vratu. Bodite pozorna na kakšen način se širi pekočina. Iz dojke v pazduho ali obratno?

New Report

Close