Naslovnica Forum Zdravje Rak Preventivni pregled dojk Zatrdlina

Zatrdlina

Lep pozdrav!stara sem 24let, pred 9mesci sem rodila puncko,dojila sem 3mesece,nato sem dobila mastitis in od takrat ni vec steklo dojenje. Dojke so se dobesedno posušile. Sedaj ze 3tedne tipam trdo dojko oz zatrdlino med levo pazduho do brdavice. Boli me neprestano,se posebaj na dotik. Ni spremenjene barve koze,ni izcedka,ni rdecine..samo bolecina in nekaksna zatrdlina. Boli tako da nemorem vec spati na trebuhu in otroka nositi na levem boku ko se le ta dotika s telesom dojke.
Hvala za mnenje !
H

Lepo pozdravljeni,

glede na vaš opis dojke in vaše občutke, bi vam svetovala, da se obrnete še na zdravnika, kateri bo opravil klinični pregled in ocenil ali je potreben še dodatni pregled pri specialistu. Lahko, da gre za posledico mastitisa, a mislim, da je v takem primeru zdravnik tisti, ki bi moral oceniti stanje dojke.

Lep pozdrav. Sem bila pri ginekologu ampak očitno tudi oni nevejo kaj bi bilo. Dobila sem napotnico za bolezen dojk ampak imam šele čez en mesec mene pa bo pobralo od skrbi. Omenila je morebitne ciste? Ali te bolijo na dotik in.so tudi trde?
In zanima me še glede na to da ne dojim že 6mesecev se je lahko spet vrnil mastitis ali kakšne so posledice mastitisa ki sem ga že mela, po 6mesecih da se ponovi če me razumete.
Res Vam najlepša hvala za odgovor.. ampak me je res strah

Verjamem, da vas skrbi, vendar žal nimam odgovorov na vaša vprašanja, saj je potrebno opraviti pregled dojk in določene preiskave, s katerimi bo lažje oceniti za kakšne vrste spremembo gre. Cista na dotik praviloma ni občutljiva, se pa premika.
Kot dodatno diagnostiko bi vam priporočila pregled dojk z metodo BreastScan. Lahko jo opravite že v tem času, dokler čakate na pregled v Centru za bolezni dojk ali po njem. Metoda BreastScan je samoplačniška in uspešno dopolnjuje ostale diagnostične metode. S pomočjo izmerjene temperature je vsako vnetje takoj opazno, prav tako celjenje po njem, saj se v primeru mastitisa temperatura v tkivu dojke počasi umirja, normalizira. V primeru, da je pa temperatura že na prvem pregledu v mejah priporočenega, lahko z veliko verjetnostjo slutimo, da ne gre za nevarno spremembo.

V upanju, da bodo vaše težave čim prej prešle, vas prav lepo pozdravljam,