Zatrdlina
Spoštovani,
obračam se na vas, ker mi počasi že zmanjkuje idej kaj bi še lahko storila, da bi mi bilo bolje. Že nekaj let se zdravim pri različnih fiziatrih in ortopedih zaradi zatrdline na območju med vratom in levim ramenom. Zatrdlina je velika približno kot pinkponk žogica, na zunaj vidna in seveda tudi otipljiva. Na otip trda kot kamen in zelo moteča. Vrat imam normalno gibljiv, tudi roke lahko normalno zasučem, le da se mi pri levi roki pri vsakem zasuku zgodi kot da bi mi jo želelo vreči iz sklepa. Diagnoza, ki so mi jo postavili se glasi Cervicobrachiale sin. Za mano so številne terapije, fizikalna terapija, UZ, manualna terapija, takšne in drugačne masaže, kinesio taping, trigger point terapija, termoterapija, tens, individualne vaje in še in še. Opravila sem tudi UZ mehkih tkiv, ki je pokazal zatrdlino na območju trapeziusa in nič drugega. Ker vse zgoraj navedeno ni pomagalo so mi predpisali Arcoxio, nato še Sirdalud. Žal brez učinka. Zdaj čakam na čudež, ki se verjetno sam od sebe ne bo zgodil.
Prosim za nasvet na koga ali kam naj se še obrnem oz. kaj je tisto, kar naj še naredim, da si pomagam.
Hvala za odgovor in lep pozdrav!
Massa
Pozdravljena, Massa!
diagnoza: cervicobrahiale sin, pomeni: bolečine v vratu, ki se širijo navzdol po levi roki.
Kaj je za to vzrok, z diagnozo ni pojasnjeno.
Pri prebiranju vašega sporočila, sem dobila občutek, da gre v vašem primeru za kronično trigger točko. Začne se z majnhno zatdlinico – trigger točko. Ker je to tridimenzionalna bulica, drgne in moti normalno delovanje okoliških, zdravih tkiv, ki se zato branijo tako, da se zadebelijo – proliferacija vezivnih tkiv. Bulica postane bula. Opazila sem, da ste napisali, da ste že imeli trigger point terapijo, a po mojih izkušnjah je to še vedno izjemno učinkovita terapija in vedno sprosti omenjene bulice in bule. Še nisem naletela na primer, da mišica ne bi odreagirala na trigger point terapijo. Je pa res, da obstajajo 4 različne tehnike v trigger point terapiji in če je zadeva kronična, se veliko uporabljajo 3. in 4. tehnika, če je težava bolj akutna pa 1. in 2. tehnika. Vrsto tehnike tudi prilagajaš, glede na odziv tkiva, ki ga dobiš. Ampak res, po mojih izkušnjah, je za mišične bule in bulice to čudodelna terapija.