zatrdlina
Pozdravljeni,
v enem tednu se mi je zgodilo marsikaj. Zatipala sem zatrdlino v levi dojki, odšla h ginekologu, ta pa me je napotil v ambul. za bolezni dojk. Zdravnica, ki me je pregledala pravi da se “stvar” premika in je zelo trda. Trenutno čakam na ultrazvok in verjetno tudi na punkcijo. Dejala je še, da gre lahko za kakšno vodno tvorbo ali pa invazivni žlezni tumorček…
Vem, da je karkoli težko napovedati, a kljub temu vprašanje, mislite, da je pri mojih 26 letih možna tudi diagnoza rak? Povrh vsega je možno, da sem trenutno tudi noseča. Kaj bo, če sem?
Hvala vnaprej za vaš čas in odgovor,
Poskušam vas razumeti in glede na delo, ki ga opravljam, popolnoma razumem,
da ste na veliki preizkušnji in v velikih dilemah, kako se bo izteklo in na
kakšen način bo teklo vaše življenje v prihodnje.
Za rakom dojke lahko zbolijo tudi mlajše ženske, vendar vam glede na svoje
izkušnje svetujem, da poskušate čim manj razmišljati v tej smeri. Velika
večina bolezni, ki v dojki nastanejo v vaši starosti, so benigne narave in
niso nevarne zdravje ženske.
Ob nadaljnih pregledih zdravnici vsekakor omenite, da obstaja možnost, da
ste zanosila (predvsem zaradi preiskav z mamografijo…).
Glede na to, da ste v veliki dilemi, vam lahko metoda BreastScan že pred tem
časom potrdi ali ovrže sum na maligno obolenje v 90% natančnosti, zato vam
jo toplo priporočam.
Metoda je visoko natančna in zdrava ter zato primerna tudi v času
nosečnosti.
V praksi so ženske z opravljeno BreastScan meritvijo velko bolje
pripravljene na dodatno diagnostiko (v primerih, ko temperatura nakazuje
možnost malignega obolenja), oziroma lažje in manj stresno počakajo izvide
dodatne diagnostike, ki jo je v takem primeru vsekakor smotrno narediti
(vendar vedo, da je možnost, da bi bila sprememba maligne narave, izredno
majhna).
Kaj in kako naprej poskusite pustiti čim bolj na “čakanju”.
O tem bi bilo smotrno razmišljati samo v primeru, ko bi sedanjost prinesla
realno sliko o dogajanju in potrdila prisotnost maligne spremembe v tkivu
dojke.
V upanju na najboljše vas pozdravljam in sem vam seveda še naprej na
razpolago za vsa vaša vprašanja ali razmišljanja…
Pozdravljeni,
hvala za odgovor. Pri meni se stvari počasi odvijajo. Narava je naredila svoje, tako da sem dobila menstruacijo in vsaj noseča nisem. Sem bila pa danes na punkciji, kjer je citologinja dejala, da je moj tumorcek tako trd, da ne ve če bo tisto malo celic, ki jih je dobila ven, kaj pokazalo. Vendarle upam, da bo in da mi ne bo potrebno cakati, da bo sele operacija oz. rezultati po njej, pokazali ali je tumor maligen ali ne.
A trdost tumorja na kaj nakazuje? Je mogoče iz tega kaj sklepati?
Preden sem šla na punkcijo, mi je zdravnica naredila tudi ultrazvok in po njem dejala, da gre res za tumor ampak, da lahko mirno spim, da se to pri mladih večkrat dogaja. So te njene besede lahko zadostna tolažba, da moja diagnoza ne bo rak?
Hvala in lep pozdrav!
Žal vam na vaše vprašanje zelo težko odgovorim, oziroma ni pravega odgovora v tem primeru.
Z visokim odstotkom (90%), vam na vaše vprašanje lahko odgovori metoda BreastScan, ki vam jo ponovno zelo priporočam. Glede na vaše besede, ki opisujejo težko opravljeno punkcijo tumorja, je to samo še razlog več, da jo opravite.
Vse metode se med sabo dopolnjujejo in metoda BreastScan, vam lahko omogoči precej “mirnejši spanec” in precej bolj zbrano glavo pri odločitvi, kako ravnati v bodoče in se lažje odločati tudi v primeru, da bi rezultati vseh metod kazali na možnost malignega obolenja v dojki.
Srčno upam, da bo končni rezultat za vas ugoden in da je tumor benigne narave, za kar imate glede na vaša leta veliko možnosti.
V tem duhu vas pozdravljam in sem vam hkrati še naprej na razpolago za vsa vprašanja oziroma razmišljanja.