Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja zatožil me je na csd da ne skrbim za ortoka-pomoč!

zatožil me je na csd da ne skrbim za ortoka-pomoč!

Včeraj sem dobila pošto s csd da se moram oglasit na razgovor ker je oče otroka prijavil da ne skrbim dobro za punčko! Skoraj sem padla v nezavest ko sem to prebrala,on jo je do sedaj samo 1x videl,niti ni klical kaj šele da bi jo prišel pogledat, niti centa ni dal do sedaj, in ko je dobil vabilo za podpis očletovstva je rekel da ga ne bo podpisal ker dvomi da je njegova,tako da očetov ni urejeno,kar mislim da je moja prednost,tožbe sploh ne bom vlagala,ker lahko vloži tožbo za skrbništvo in sedaj ko je to laž prijavil še dobro da nisem sprožila postopka,ali je res, da sedaj,če bi on želel podpisat očetovstvo se to lahko naredi samo če mati privoli,a ni tak zakon,LEPO PROSIM za kakršenkoli nasvet kako naj se najbolje pripravim na ta razgovor,hvala.Obupana

ne če je oče ima prav toliko pravice do uradnega očetovstva kot jo imaš ti, da lahko to pravico izterjaš.

In na CSDju boš lepo povedala v čem je stvar…. jaz bi vseeno šla v tožbo zaradi očetovstva – če je punčko do sedaj videl samo 1x škoda da se trudi s krbništvom – četudi bi ga zahteval ga ne bo dobil. In glede na to, da je punčka tudi njegova je tudi on dolžan plačevati preživnino. Sej zato se te pa verjetno boji. V glavnem ne ustraši se.

naj dokaže svoje trditve. ti pa dokaži kolikokrat jo je videl in imel z njo stike.

sicer pa nanjprej uredi očetovstvo. kaj pa za tožit, če otrok ni njegov, kot trdi on. :9 potem lahko tudi ti tožiš soseda, da slabo skrbita za otroke. nesmisel.

Brez panike. CSD se je na prijavo dolžen odzvati in hvala bogu, da je tako. Saj se bo hitro pokazalo, kaj je res in kaj ne, niso tam po župi priplavali (vsaj na vseh CSD ne). V eni od tem je neki očka napisal, da ga je bivša prijavila, da naj bi preveč forsiral otroka, ker sta šla 2 km kolesarit… Je tudi moral na zagovor.
Ampak ob takih tipih človek res ne ve, kaj bi si mislil, glede na to, da mišljenje, kakšen prasec je, pri nekaterih ne velja za korektno. Pa tudi demanti mnenja tistih, ki pravijo, da je treba očetovstvo urejati za vsako ceno. Le zakaj? Da bo vsak mesec hodil piskat na CSD, kaj naj bi se dogajalo z otrokom, ki ga niti vidi ne?

dobro, da se to ne dogaja samo meni….

a si povabljena na razgovor skupaj z njim istočasno?
Potem pojdi vsekakor prej…

jaz sem socialno delavko prosila, da ga vpraša kdo je njen razrednik, kdo njen zdravnik, koliko dni v lanskem letu je preživel z njo,…

potem sva se dobre pol ure pogovarjali o njegovi “skrbi”
to je bilo v začetku marca. Od takrat še me niso klicali na skupni razgovor…

…med drugimi njegovimi cvetkami je bila tudi ta, da ima punca samo ene hlače….. ja no, če jo je lani 3x v celem letu imel, kako naj jaz vem katere hlače je imela gor, ko je šla k njemu….čeprav vedno istih ziher ne…

ix, če si on izmišljuje stvari, se nimaš česa bati, ni se treba ničesar pripravljati, samo bodi mirna in odločna ter povej dejansko stanje okoli otroka…
– če se laže, se bo sam “razkrinkal” ali pa ga bodo drugi, tudi ti
– če ne bo šlo drugače, pojdi na sodišče
Edino pri meni na CSD-ju se niso potrudili, da bi dokazali kdo ima prav… sem pa naju z otrokom zaščitil preko policije, tako da imava sedaj mir… čeprav mislim, da je to samo zatišje pred nevihto… Sem pripravljen in nič me ne bo ustavilo, da bi prenehal biti očka (če že niso spoznali, še pa bodo). Sem dobro pripravljen in tudi ti bodi pripravljena na marsikaj (te ne strašim, ampak marsikaj se dogaja).
Bodi močna in nobena stvar te ne sme spraviti iz tira. Vse se bo rešilo.
Lp, očka12

Tvoja prednost,ker nimaš urejenega očetovstva!!!!!!
Tvoja…..
Tvoja…..
Kaj pa otrokova prednost?
Pripraviti za razgovor se ne rabiš,saj vsaka debata steče sama od sebe,le razmišljaj in govori kaj je dobro za otroka,torej glej iz otroških oči.
Nikakor pa ne podpiram,da bi otrok ostal brez urejenega očetovstva.NIKAKOR!
Ostalo se že s časom uredi.
Pa predvidevam,da luksezno s 2.000.00e/mesečno ne živiš.Torej v akcijo,pa le uredi.
srečno

hvala za vse nasvete,sama pa sem mnenja kar se tiče očetovstva, da mi je sam naredil uslugo, ko ga ni hotel podpisati,saj gledam kaj je najbolje za punčko,zato pa ne želim urejati očetovstva,sama ga dobro poznam in vem da bi se šele takrat začeli problemi,tega pa otroku ne privoščim,če bi ga zanjo kaj zanimalo bi mene vprašal kako ji gre in da jo želi videt ne pa mene ovajat na csd, da nisem dobra mati,prek nje bi se želel meni maščevati,saj sva se razšla že v 5. mes. nosečnosti in od takrat ga nič ne zanima,samo žali in meče polena pod noge..takega očeta pa ne privoščim mojemu srčku.

Ti dam prav. Tudi jaz ne bi urejala očetovstva. Naj ga on, če ga želi, saj gre za OČETOVSTVO, ne pa MATERINSTVO. Zakaj bi morale vedno ženske urejat vse ženske in moške zadeve? Tvoja dolžnost je, da za hčerko poskrbiš kot Mati, in ne kot oče. Oče pa naj poskrbi po svoji vesti in občutku odgovornosti, če ga ima.

Glede CSD pa ne skrbi. Kot so ti že drugi napisali, bodi mirna, povej jim, kako s hčerko živiš in ne govori jim stvari, po katerih te ne bojo vprašali, da se ne zapleteš v kakšno klevetanje čez njega, ker to nima smisla. Dokaži, da si zrela in odgovorna oseba.

Se strinjam s tabo, da še dobro, da nimaš urejenega očetovstva. Ti lepo reci, da on sploh ni oče, on pa bo moral potem svoje očetovstvo dokazati z DNK testom (ki mislim, da stane okoli 1000 € ali še več). Šele potem (če bo to sploh pripravljen plačati – kajti to mora plačati ON v celoti!), se bo lahko sploh začel pogajati o stikih ipd., seveda pa tudi plačevati preživnino.

Če je tak kreten, kot opisuješ, ga bodo pomoje že samo stroški DNK odgnali. Tvoja punčka pa takega kretena za očeta res ne potrebuje.

S takimi nasveti pa prosim ravnajte nadvsem previdno. Dokazovaje z DNK testom se odvija v okviru sodnega postopka. Oče bo resda moral plačati predujem za izvedbo dokaza, toda če bo očetu uspelo dokazati očetovstvo, bo morala ta strošek na koncu mati povrniti!

Z obiskom CSD ja je pa tako, da je zelo odvisno na kako kompetentno delavko naletiš. Jaz imam zelo pozitivne in zelo negativne izkušnje z njimi. Če tvoj ni podpisal očetovstva, mora o tem obstajati kakšen zapis v arhivu, vsaj v obliki vrnjene povratnice, da je prevzel vabilo za podpis očetovstva, pa se na to ni odzval. Ti pač na CSD-ju povej, da se v vseh teh letih ni zanimal za otroka, tako da spoh ne more vedet kakšna mama si, kaj šele sodit o tem kako dobra mama si.

LP,bivši je rekel na csd da sem se v nosečnosti in prej redno drogirala in da sem govoeila da se bom ubila,men se je skor zmešal,sam na srečo je bla mami z mano in punčka tako da je soc takoj vidla da je to vse 1 velka laž,zgleda da me bo veliko živcev koštal ta zlobnež,vse sem povedala, da jo je 1x videl nič denarja ni dal in da ni podpisal očetov,sam on misli na najbolj zloben način mene zafrkavat,ker samo narkomanakam uzamejo otroka se je zgleda dobro pozanimal kako nagajat,postopka ne bo nadeljevala,rabi pa od perijatra izjavo pa na obisk bo prišla,počutim se kot zadnja smet,upam da se mu vse dvojno vrne…

Ohladi se. Ne pusti se sprovocirat. Za mene je moj bivši dal socialni delavki spis o meni in tako, da jaz sploh ne bi vedela, če mi ona ne bi povedala za to. Med drugim je napisal, da sem bila na cesti, ko me je spoznal, da sem samomorilsko nagnjena in da sem se v 8 mesecu nosečnosti želela ubit, da sem šla z otrokom na cesto, da je otrok čisto apatičen ipd. Socialna delavka ga je samo vprašala, zakaj je potemtakem sploh bil z mano, če je pa to že vse moral prej vedet. Samo utihnil je. Jaz sem se pa celih 14 dni pobirala od šoka. Nisem mogla verjet, da je to sploh mogoče. Sploh zato, ker mu nikoli nisem delala problemov. Kot komentar na to pismo sem ga samo vprašala, če res verjame v to kar je napisal, ker če verjame je psihopat, če ne verjame pa patološki hinavski in zloben lažnjivec. Sploh ni ieml komantarja na to. Samo v mojem primeru vem, da je imel soavtorja-svojo mami :-). Ko je bil mali v bolnici zaradi prehranjevanja, ker ni želel jesti GH in je bil na preiskavah, pa je šel bivši do prihiatra v bolnici in jim natvezil vse možno. To, da malemu nočem dat hrane, to da ga zlorabljam, to da sem psiho, da sem otroka zavezala na sebe in ga sploh ne spustim stran ipd. Jaz seveda nisem vedela za to spletko. Ko me je psihiater klical na razgovor, sem mislila, da gre za malega, pa je šlo za mene. Seveda mi najprej psihiater ni nič povedal, samo vprašal me je naj povem svojo zgodbo. Ko sem jo povedala in med drugim povedala tudi za pismo sd, sta se z pripravnico samo spogledala in skomignila z rameni. Takoj jima je bilo jasno. Prosil me je, da mu naj dam še tisti spis, da ga bo vložil v kartoteko. Ko ga je prebral je bil šokiran, njegov komentar je bil samo, da je on moten in ne jaz in da je očitno res bolje, da je otrok pri meni. To so videli tudi na sodišču in csd. Tako da se ti ne sekiraj. Nič ga ne pikaj, samo brani se. To bo dovolj.

Fajn zrihtaj.

ix, ne obremenjuj se z njegovimi trditvami, saj ti poznaš resnico. Ta resnica je samo ena. Vendar za to resnico stoj in vztrajaj, lepo, mirno, korektno…
On te hoče sprovocirati, da boš kaj storila, mogoče kako neumnost, napako. Vendar se mu ne pusti, da te bo psihično pohodil, bodi trdna in močna.
Še bo počel to, vendar bo kmalu nehal, ker tebe to ne bo prevzelo in boš to preslišala, se ne boš obremenjevala…, in bo videl, da je “prišel do zida, ki se ga ne da prestaviti”.
Nima smisla, da se mu nazaj maščuješ, ker potem še bo naprej delal to. S tem boš tudi dokazala, da si boljši človek. To naj vidi tudi 3. oseba (CSD).
Daj mu vedeti, da te to ne gane, ko bo to spoznal, se bo umiril (vsaj upam). Verjetno pa še boš morala kaj “požreti”.
– kadarkoli boš šla na CSD imej vedno zraven pričo (če je možno)
– na njegove trditve odgovori in povej svoje stališče, naj ti to napišejo na zapisnik
– on naj bluzi in se laže, vendar tega ne more dokazati, mar ne?
Vse se bo rešilo, vendar bo trajalo, zato glavo gor in se posveti tvojemu bogastvu.
Lp, očka12

Neva in Očka hvala vama za tolažilne besede,Neva,vidim, da se to dogaja bolj pogosto kot sem milsila,sama pa o tem nisem niti sanjal dokler se mi ni zgodilo,ne bom nasedla njegovim provokacijam,itak da ne,sam živci pa trpijo pa se bom že navadla…

ix, če ti je kaj v tolažbo, naj ti povem, da sem podobne stvari dajala tudi jaz skozi in jih še vedno. Začelo pa se ni na CSD, ampak direkt z njegovo civilno tožbo, da otroka psihično in fizično maltretiram, tako da sem morala sodišču dokazati svojo nedolžnost. Nadaljevalo se je v stilu klevetanja in se še danes, pred katerim pa se niti ne branim kot na sodišču, ampak pustim, da drugi sami spoznajo, kaj je res in kaj so njegove izmišljotine, tako da si sam pljuva v svojo skledo. Pri meni se očitno ne bo še tako hitro končalo, ker je moj bivši res trd oreh, ki je zmožen it tudi skozi zid. Ampak jaz se za to ne sekiram – glavo si lahko razbije samo on, moja bo ostala cela. 😉 Mi je pa vsakič lažje (glede psihičnega pritiska), ker sem se ravno skozi te izkušnje utrdila in samo pridobila na svoji samozavesti. Upoštevaj zgornje nasvete, da se ne pusti sprovocirati… in bo vse v redu. Ne rabiš dokazovat, kdo in kaj si. Resnica pride vedno sama na dan.
Drži se!

New Report

Close