Zatekel prstanec
Spoštovani!
Pred kratkim sem opazila, da mi je zatekel prstanec oz. če sem natančna imam zateklino okoli sklepa (pregiba) prsta. Ob pregibu pa tudi ob mirovanju me prst boli. V lekarni sem kupila kremo Olfen (po nasvetu lekarnarice) vendar mi kljub vsakodnevni uporabi ni pomagala nič. Ali menite, da bi mogoče morala obiskati zdravnika oziroma če mi lahko poveste na podlagi dejstev ki sem jih navedla za kaj imam to oteklino (ni pa to športna poškodba)!
Upam da mi boste znali dati kakšen odgovor.
Hvala in lep pozdrav.
B.
Spoštovani
Stara sem 45 let. Gre za prst moje leve roke, sem pa desničarka. Zatekel imam drugi členek(sredina) prstanca. Poškodbo nisem dobila pri športu, delam v vrtnem centru, uglavnem nič tekega se mi ne zdi da bi počela da bi lahko nastala taka zateklina.
Upam, da nisem bila zopet skopa z informacijami.
Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav
B
Spoštovani,
najverjetnejši razlog je obraba sklepa, možni pa so tudi številni drugi vzroki. Pred zdravljenjem je vsekakor potrebno ugotoviti vzrok Vaših težav, saj bo tako zdravljenje verjetneje učinkovitejše!
Priporočam Vam opraviti rentgensko slikanje obolelega prsta in naro obisk kirurške ali pa ortopedske ambulante.
Lep pozdrav,
Iztok Pilih
Pozdravljeni,
z vrati sem zakačila mali nožni prst in ta je ratal plav-violičast. Zatekel je 3 mm, skrbi me edino to, ker ga čutim kot tujek, kot da ni moj, če pa vanj zapičim nohte, ga še čutim. Je to normalno, čez koliko časa se bo vrnil polni občutek in ali je potrebno stvar pogledati? Hvala za odgovor.
Lep pozdrav!
Priporočam pregled v najbližji urgentni kirurški ambulanti.
Lep pozdrav,
Iztok Pilih