zatekanje nožnice in genitalne bradavice
Pred 2mi leti sem imela pap3, in operacijo.Sedaj mi je ginekolog dignosticiral genitalne bradavice.Prebrala sem da je to posledica hpv virusov, torej je meni telo samo proizvedlo to in nisem dobila bradavice od partnerja?Razen verjetno hpv virus?
2. vprasanje.Nožnico imam nenormalno zatečeno, začelo se je 6 mesecev nazaj, prejsnja ginekologinja mi je rekla da imam to samo v glavi naj ne delam panike, zato sem jo tudi zamenjala
Sedaj je stanje katastrofa, noznica in ustje mi je naraslo na nevem cemu je to podobno cvetaco…je to povezano z bradavicami, vprasala sem ginekologa ce jih imam tudi v noznici je rekel da ne,samo ene 2 zunaj, ko pa sem doma sama dala prst sem zacutila bradavice,kako je to mozno.
Dal mi je neke vaginele z jodom 14 tablet je za vstavit, vendar po parih dnev ni ucinka.Tudi lulam zelo tezko ker je vse zateceno.Nicesar pdobnega nisem zaznala na internetu niti se ne sklada z nobenimi spolnimi bolezni.
Aja pa se to testirala sm se za spolne bolezni pred kakimi 3 meseci in je bilo vse negativno hiv hepatitis gonoreja klamidija…
nevem ali naj grem na urgenco,ne morem ziveti vec s tem…cisto sem na koncu
Spoštovani,
žal bi lahko situacijo ocenil le s pregledom in vaš opis situacije ne zadostuje.
genitalne bradavice so posledica HPV, ki je SPB in jo vedno dobimo od partnerja. Vprašanje pri vas je za zdaj še vedno ali gre sploh za genitalne bradavice, šele potem se lahko pogovarjamo o tem, kako je do okužbe s HPV lahko prišlo.
potem pa vzemite to kot dragoceno izkušnjo, ki pa še zdaleč ne pomeni nobenega “konca življenja”. Naj vam zgolj povem, da je vsaj 25% spolno aktivne populacije okužene s HPV, pa ni videti nobenega “konca” pri nikomer. Optimizem torej velja negovati naprej, le pri izbiri partnerja bodite previdnejši ali pač kolikor je le mogoče dolgo vztrajajte pri uporabi kondomov. Ob tem imate vsaj 90% možnosti, da bo vaš lastni imunski sistem prepoznal okužbo in se je rešil sam v nekaj tednih do nekaj mesecih.
A lahko samo nekaj vprašam? Ker sedaj pa mi res ni več jasno NIČ. Bris sem imela vedno A, oz. normalen prej ko so bile druge oznake. Letos februarja po abraziji zaradi blighted ovum pa C1, avgusta bi mi ga morali narediti ponovno, pa mi ga niso, ker sem takrat že bila noseča. Tako da ne vem kam se to razvija. Zanima pa me sledeče: a to pomeni da imam 100% HPV? Če ja, kako je možno, če sem imela samo tega spolnega partnerja, ki pa je imel prej samo eno spolno partnerico in še to samo enkraten spolni odnos(ne vem ali sta uporabila kondom).
iz izvida brisa MV C1 pač ni mogoče sklepati o prisotnosti ali odsotnosti HPV. za to bi bilo treba opraviti najmanj kolposkopijo. HPV včasih (ne vedno) povzroča določene spremembe na MV, ki jih s posebnim “barvanjem MV” pod lupo lahko opazimo. Samo na osnovi C1 govoriti kar o HPV pa ni primerno, saj so spremembe tega tipa na MV možne iz mnogo različnih razlogov, npr. hormonskih sprememb, drobnih poškodb ipd.