Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina zatekanje nog

zatekanje nog

Najprej se opravičujem, če sem vam to vprašanje že zastavila – našla ga vsekakor nisem.

Zadnje čase opažam, da imam v nogah(obeh) pogosto težak občutek, kot da bi bil ves pritisk spodaj. Zelo hitro, ko npr. sedim ali prekrižam noge se pojavi čuden občutetek teže, zatekanja (ne vem pa, če mi dejansko zatekajo noge) ali kot preden se pojavijo mravljici (ki se ne pojavijo). To predvsem, ko sedim, imam pokrčene noge… Ko hodim, ne opažam teh težav.

Sicer sem stara 24 let, pritisk imam normalen, krčnih žil ni videti, tudi v družini jih ni. Kaj bi bil lahko vzrok? H kateremu specialistu bi me moral splošni zdravnik napotiti? Ali mislite, da bi mogla čim prej k zdravniku ali lahko počakam še malo?

hvala lepa!

Spoštovani!

To vseakkor lahko kaže na popuščanje ven, ki jih mogoče ni opaziti kot krčnih žil. Lahko gre tudi za hjormonske motnje, ko včasih pride do takega občutka v nogah. V prvem primeru bi pomagal detralex in povijanje nog ali uporaba ustreznih nogavci, ki se dobijo v ortopedksi trgovini. Čim manj sedenja, nič prekrižanih nog in ležanej ali hoja.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Meni pa prav zatekajo noge, ko sedim. Če hodim je v redu. Imam pa službo v kateri pretežno sedim za računalnikom. Krčne žile so se mi pojavile po porodu in nikakor ne izginejo. Zdravnik priporoča nošenje kompresijskih nogavic. Poleti je prevroče – pa tudi danes smo imeli v pisarni čez 25 stopinj C. Sodelavkam je potem premrzlo, če odprem okno ali zaprem radiator. Sama imam najraje 21 C. Kaj mi je storiti?
Lepa hvala za odgovor in lep večer.
Nina

Hvala lepa za odgovor. Sedim veliko, saj sedim na faksu in sedim doma, saj študij zahteva veliko sedenja. Gibam se kar dovolj, tako da to ni dejavnik.

Bom šla k splošnemu zdravniku, da me napoti naprej. H kateremu specialistu bi bilo pa smotrno iti na pregled?

Kaj se v najslabšem primeru lahko zgodi, če gre za popuščanje ven? Naj omenim še, da tega v družini sicer ni.

Ima to lahko kakšno zvezo s hrbtenico – se mi zdi, da me zadnje čase bolj boli, notri mi vse poka, tudi išijas me je enkrat zagrabil?

Kaj pa s subfebrilnimi temperaturami? Imam jih že 1 leto, pa ne odkrijejo zakaj.

Hvala lepa.

Spoštovani!

Za preprečevanje slabšanja so nogavice ali povezovanej edina rešitev. Za odpravo vidnih sprememb pa operacija.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Spoštovani!

Za krčnin žil ni treba na nobene specilaistične preglede. Vse lahko uredite v orotpedski trgovini ali pa pri svojem zdravniku.

Bolčeine v nogah so lahko tudi zaradi hrbtenice – išjaz, kar pa bi se vsja deloma dalo potrditi s pregledom pri vašem zdravniku.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Zakaj mi zatekajo noge in zebe me non stop u noge star sem 42let. Lp Martin

Spoštovani!

Preverite ravne ščitničnih hormonov v krvi. Tole bi ob utrujenosti, hripavosti, izpadanju ali tanjšanju las… lahko kazalo na premajhno delovanje ščitnice.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close