Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Zategovanje

Zategovanje

Zdravo,

imam dojenčico, staro 3m21dni.

Par besed o preteklih “izzivih”: dosti je polivala (sedaj je boljse), rahla asimetrija in ekstenzija – resujemo s handlingom in vajami, smo napoteni v razvojno amb (termin imamo zacetek julija).

Dojencica se dva dni zelo cudno steguje, bom poskusila cim bolje opisati in sicer: stegne VEDNO njeno desno nogico, se nanjo upre, usloci hrbet in tako zadrzi par sekund. Izgleda kot da jo nekako zategne. Vem, kako izgleda klasicna ekstenzija ampak tole vseeno izgleda nekoliko drugace.
To pocne VES CAS, ko je na hrbtu. To pomeni, vsako minuto npr. Ne neha, skos ponavlja eno in isto potezo, vedno izgleda enako.

To je zacela delati dva dni nazaj, takrat je tudi zadnjic kakala (ze kak mesec kaka na nekaj dni), ali bi lahko to bil samo krc oziroma “zvijanje” trebuscka?

Ko sem raziskovala po spletu se mi vse poveze skupaj z Sandiferjevim sindromom – zategnjena glavica (torej asimetrija pri nas – ves cas drzi glavico nekoliko v njeno levo in gleda v desno – odpravljamo in je ze veliko bolje), potem ektenzija (tudi odpravljamo in je bolje) in sedaj se to izrazito iztegovanje. Ob tem izrazi tudi rahlo neprijetnost  – vidim, da ji to ne pase (tako da dvomim, da je nekaj kar ji je zabavno poceti)..

skrbi me, da bi imela krce ali pa kaksne napade?

danes je petek zvecer, pocakam se do ponedeljka in kontaktiram pediatrinjo.

hvala za vsak nasvet ?

Vsekekor je potrebno do otrokove pediatrinje, najbolj s ponsetkom.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close