zategnjena skalenska mišica?
Ko sem enkrat vstajal s postelje, sem se oprl na roke na višina trebuha in me je močno zabolelo v predelu med vratom in ramenom na desni strani. Od takrat imam sledeče probleme: občutek zategnjenosti rame, bolečina v trapezu med ramenom in vratom, problem pri pri obračanju glave (pri maximalnem obratu čutim kako je desni predel ‘skrajšan’), bolečina v deltoidu, desnem pectoralis minor in zgornji del lopatice. Pogledal sem na internetu in glede na gib ki je povzročil bolečino in pain patternom, ki ga imam sedaj, izgleda da je res problem s skalensko mišico. So dnevi, ko me nič ne boli, so pa dnevi ko vstanem iz postelje z bolečinami (v glavnem se pojavijo zjutraj ob vstanku) in si jih potem vlečem s seboj nekaj dni. Bolečine in zategnjenost olajšujejo vroč tuš in uživanje alkohola.
Zanima me, ali mi manualna medicina lahko pomaga. HVALA
Spoštovani,
na podlagi vašega zapisa s precejšnjo gotovostjo sklepam, da v vašem primeru ne gre za skalenus sindrom. V tem primeru bi namreč bile prisotne izjemno močne bolečine v celotni roki. Predvidevam, da gre v vašem primeru za posledice sprememb v vratnem delu hrbtenice in sicer gre pri podobnih simptomih za cono odgovornosti korenine živca C5 oziroma C6.
Priporočam, da opravite RTG vratnega dela hrbtenice, s slikami pa se naročite na pregled v eno izmed naših ordinacij. S tehnikami manualne medicine uspešno zdravimo številne podobne primere.
Lep pozdrav,