Najdi forum

zategnjena skalenska mišica?

Ko sem enkrat vstajal s postelje, sem se oprl na roke na višina trebuha in me je močno zabolelo v predelu med vratom in ramenom na desni strani. Od takrat imam sledeče probleme: občutek zategnjenosti rame, bolečina v trapezu med ramenom in vratom, problem pri pri obračanju glave (pri maximalnem obratu čutim kako je desni predel ‘skrajšan’), bolečina v deltoidu, desnem pectoralis minor in zgornji del lopatice. Pogledal sem na internetu in glede na gib ki je povzročil bolečino in pain patternom, ki ga imam sedaj, izgleda da je res problem s skalensko mišico. So dnevi, ko me nič ne boli, so pa dnevi ko vstanem iz postelje z bolečinami (v glavnem se pojavijo zjutraj ob vstanku) in si jih potem vlečem s seboj nekaj dni. Bolečine in zategnjenost olajšujejo vroč tuš in uživanje alkohola.
Zanima me, ali mi manualna medicina lahko pomaga. HVALA

Spoštovani,

na podlagi vašega zapisa s precejšnjo gotovostjo sklepam, da v vašem primeru ne gre za skalenus sindrom. V tem primeru bi namreč bile prisotne izjemno močne bolečine v celotni roki. Predvidevam, da gre v vašem primeru za posledice sprememb v vratnem delu hrbtenice in sicer gre pri podobnih simptomih za cono odgovornosti korenine živca C5 oziroma C6.
Priporočam, da opravite RTG vratnega dela hrbtenice, s slikami pa se naročite na pregled v eno izmed naših ordinacij. S tehnikami manualne medicine uspešno zdravimo številne podobne primere.
Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close