Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija zatečene veke

zatečene veke

Pozdravljeni,

ne vem, če spada to sploh pod dermatološke probleme…

zadnje čase (že kakšnih 14 dni) se zbujam z otečenimi vekami, predvsem levo oko. oteklina tudi čez dan le malo uplahne. hkrati je koža na veki hrapava, rdeča in se drobno lušči (spominja na opeklino?). koža je neprožna, lahko se jo “nariva” in se ne vrne nazaj… otečen je tako spodnji del zgornje veke kot zgornji, ki “visi” navzdol, da teže odprem oko – čutim upor…nimam vidnega ječmenčka….

kaj bi lahko bil vzrok? make-up uporabljam, a nisem zamenjala senc, niso stare…?

naj omenim še to, da sem kupila novo kremo za okrog oči (dr.hauschka, mislim da vsebuje tudi eterrična olja…), problem pa se je začel kakšen teden po uporabi. za vsak slučaj sem jo nehala nanašati, a se stanje ne izboljša.

za vsak nasvet kako naj poskusim odpraviti težavo bom zelo hvaležna,

Lep dan!

Pozdrav!

verjetnost, da vam je opisana krema sprožila vnetje, je velika.
Praviloma po prenehanju uporabe v 1-2 tednih spremembe same izginejo, ta čas pa vam svetujem čiščenje z ol. ali mandljevim oljem, izogibanje vsem kozm. sredstvom.

Če ne bo izboljšanja, bo potreben obisk zdravnika.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

najlepša hvala, bom “prizanesljiva” do kože vek, pa bom videla…
hvala za hiter odgovor!
LP

Tudi jaz sem se nedavno namazala s kremo, ki je proti gubicam tudi po vekah in sem imela nasledno jutro zatečene veke. No meni se je stanje drugače popravilo v dveh dneh. Tako da izgleda, da so te kreme okoli oči proti gubam res agresivne.

“moja” krema sploh ni iz linije anti-aging (po tistih se človek res napihne!), bila naj bi “naravna”, pa je očitno premočna. sicer je namenjena samo dnevni negi, sklepam da zaradi et. olj, ki bi lahko čez noč prišla v oko (zaprte veke, solzenje…)

koža se zdaj ne lušči/svaljka več, sem pa še vedno malo zabuhla.

hvala za deljene izkušnje Mina,
Lp

New Report

Close