Zatečena, odebeljena bezgavka v dimljah po punktaciji
Pozdravljeni,
Včeraj sem bil v ambulanti za izvajanje punktacij na Onkološkem inštitutu v Ljubljani, kjer so mi opravili punktacijo leve dimeljske bezgavke. Moram rečt, da je bil poseg rahlo boleč in precej neprijeten, ko je zdravnica zapičila iglo v dimlje ni bilo hudega, potem pa je večkrat ne prav z občutkom dregnila sem in tja kar pa je bilo kar boleče da sem sam tudi zvijal spodaj in me je sestra mirila.
Naslednji dan zjutraj začutim bolečino na mestu punkcije in ko potipam bezgavko je le ta bolj povečana kot prej na njej pa se otipa tudi mala bula ki jo prej ni bilo. Res je da sem še isti dan po posegu šel športat, vendar nikjer ni pisalo ali,bilo omenjeno da je treba po posegu mirovati. Zdaj me skrbi da si nisem naredil še več škode za zdravje ko sem šel na ta poseg in si mi ranili že tako od prej občutljivo bezgavko in dregnili v sistem. Ko sem klical nazaj sem dobil nasvet da hladim to mesto z obkladki in v primeru ko bolečina ne bi izzvenela da grem do svoje zdravnice in da se ne spomnijo primera da bi kdi kaj podobnega doživel, krvavitve ni bilo. Verjetno pa nihče po tem posegu ni šel kaj pretirano športat, samo me po posegu ni nič bolelo in nisem videl zakaj ne.