Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Zatecena bezgavka

Zatecena bezgavka

Pozdravljeni!
Ob pregledu z ultrazvokom so ugotovili, da imam pod levo pazduho zateceno bezgavko. Kaj to pomeni? Kako pride do tega? Ali nevarno vpliva na zdravje? Drugace sem zdrava, vsaj mislim tako.
Hvala za odgovor!

Spoštovani!

Ena povečana bezgavka naj ne bi predstavljala posebnih težav. Vedeti je treba za vse okoliščine, ki so narekovale UZ pazduhe, vnetja, tumorji…, šele nato je smiselno ugotavljati, kaj in kako z bezgavko.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Ustrasila sem se, da imam raka na dojki, ceprav sem stara 20 let, zato sem sla na ultrazvok. A je mozna predispozicija za raka oz.tumor? Zdravnica je rekla, da je verjetno bezgavka zatecena zaradi britja, ker se brijem vsak dan.
Hvala, ker se trudite!

Spoštovani!

Rak dojke je pri 20-letih praktično nemogoč. Pri britju in uporabi deodorantov pazite, ker se zlasti pri ženskah rade vnemejo žleze, ki izločajo vonj, kar je lahko prav nadležno. Lahko celo, da je bila ta bezgavka ena od teh rahlo vnetih žlez, ali pa se je bezgavka povečala zaradi drobnihvnetij na koživ povezavi z britjem, ali pa zaradi manjših ranic na rokah, včasih pa tudi zaradi manjših neopaznihvnetij v dojkah.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Objava čaka odobritev

New Report

Close