Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? zatdrlina

zatdrlina

Pozdravljeni!

Jaz imam pa zatrdlino nad levim kolenom, pa mi je zdravnik rekel, da je gotovo nastalo od odarca, in da mi ne bo zginila, edino če se kirurg odloči, da mi bo odstranil. Pa me zanima,če ima še katera od vas tako zatrdlino, a je to lahko kaj drugega in ne od udarca.

Hvala in lep pozdrav.

Živjo,
malo opiši to zatrdlino (velikost, natančna lokacija – spredaj ali zadaj nad kolenom, nad mišico, v njej, pod njo, v koži, kakšne konsistence je (trda, kot gumijasta,…, se jo lahko premakne glede na podlago ali je “pritrjena”, kdaj kaj boli (sama od sebe ali na dotik), srbi, peče etc., ali je koža nad njo kaj spremenjena, kdaj je nastala, se spreminja, ali je moteča pri vsakdanjem življenju,…), pa ti bomo lahko kaj povedali o svojih izkušnjah. Sicer bi šlo pa kar zaupati zdravniku (če nimaš z njo kakih težav). Lep pozdrav

Živjo Katarina!

Zatrdlino imam spredaj nad kolenom. Je premakljiva. Zdravnik je rekel, da je to odebeljena mišica zaradi udarca. Res sem štor, pa tudi vem, da sem se enkrat ali pa dvakrat udarila nad kolenom in sem čakala na modrico pa je ni bilo. Potem sem pa kasneje (mogoče kakšen mesec ali pa dva), ko sem igrala squosh opazila, da imam zatrdlino, prej je pa sploh nisem občutila. Zdaj pa, ko imam slab dan, se osredotočim na to zatrdlino in me je strah, da se ni slučajno moj osebni zdravnik zmotil in je to kaj drugega kot pa posledica udarca. Takrat si vedno rečem, da bom šla do kirurga, pa ne upam. Koža pa ni spremenjena, je podobna kot drugod, malo celulita, to je pa tudi vse. Drugače imam pa po celih mojih nogah deformacije zaradi mojih udarcev v preteklosti, s tem, da imam tudi zelo vidno vdolbino v stegnu zaradi padca, pa že tri leta je tam modrica, pa je zdravnik rekel, da se mi je pač tam kri strdila.

Hvala za odgovor.

Živjo Tena,
po tvojem opisu sodeč je verjetnost, da bi šlo za kaj nevarnega, neznatna, ampak, če te zatrdlina moti (tudi samo psihično), res pojdi do kakega kirurga. Mislim, da kak ortoped niti ne bo preveč razumevajoč za take “trivialne” težave, zato bo najbolje, če poskusiš pri plastičnem kirurgu, mogoče kar pri dr. Planinšku v KC.
Če bi se pa zatrdlina začela kakorkoli spreminjati, boleti, srbeti, rasti,…, pa kar hitro nazaj do svojega zdravnika, ki ti bo pa v tem primeru prav gotovo dal nujno napotnico za ustreznega kirurga.
Nima pa smisla, da bi te to zdaj toliko skrbelo, zato bi jaz šla do kirurga, saj te bo mogoče pa on potolažil, da kako izrezovanje ni potrebno. Pa tudi že več takih zadev je videl.
Srečno, Tena in LP,
Katarina

Živjo Katarina,

hvala za odgovor.

Lep pozdrav,

Tena

New Report

Close