zasvojenost,skusnjava
Se ena mal bol resna tema.
Veliko ljudi na raznoraznih forumih ima sledece tezave…..
Zanimajo me vasa mnenja kako se upirate skusnjavam oziroma zasvojenosti z :
-internetom : forumi :), irc, maili,
-prekomirna uporaba alkohola, drog, cigaret
-shopingu (da moras obvezno kupit ce je 60% cenej ,ali da moras obvezno to pa to imet).
-prekomernemu SEXU in samozadovoljevanju
-zelo privlacnim osebam, s katerimi bi lahko odsel pa ne smes (ok to smo ze obdelal)
…torej to niso normalna dejanja ali pretiravanje ampak zasvojenost s tem…to je treba lociti!!!
TOREJ NACIN DA SE TEMU UPRETE OZIROMA PREKINETE S ZASVOJENOSTJ …
….moje mnenje….. ko te naslednjic prime, premisli kake posledice ima dejanje, in glede na to na vsak nacin prekini. Vsakic naslednjic se bo lazje upreti.
Oki, z internetom prav gotovo nism zasvojena, ceprou zdej vsake tok cajta pogledam tele forume, ker me zanima kaj hodi ljudem po glavi.
Kadim pa drogiram se ne, alkohol je pa druga stvar, pa tut temu ne bi rekla zasvojenost, ker le malokrat pijem.
Shoping je neka druga stvar. Pr men ne gre lih za popuste, ampak ce vidim kako dobro stvar, jo pac moram imeti. Ne vem ce gre kle za obsedenost, ampak odkar lahko oblacim tut bolj drzne stvari, se ne morm upeti…pa sej…doklerr sm financno sposobna….
Seksa mam dost:) (hehe, to je bilo pa ze mal hvaljenje) in se dobr da mam takega tipa, s katerim mava podobne zelje:) samozadovoljujem se v bistvu sploh ne:)
S privlacnimi osebami smo ze predelal temo, k se prou spomnm da nisi vrjel, da hodm z mojo sanjsko osebo al kako ze:))) c c c
Mislim pa, da je tvoja mnenje glede resevanja teh problemov zlo v redu, sam….to ni lahko izvedljivo, se posebno kar se tice drog in cigaret. posebno drog. te zasvojenci pa rabijo posebno pomoc…
drgace pa zadne cajte, ko sem v sluzbi pa tudi na faksu, vidim, da so zenske predvsem zasvojene s hrano. pa ne s tem da prevec jejo, ampak s tem, da skos mislijo na diete, se sekirajo kaj so pojedle, kaksne bojo, se gnusijo sebi…je to zdej nekak v modi?
LP
Osebno nimam nobenih težav s kakršnokoli zasvojenostjo. Če bi jih imel pa bi poskušal to odpraviti tako kot praviš, preudariti kakšne posledice ima potem ta zasvojenost, pa poiskal bi si ustrezno pomoč.
Moja zasvojenost: kozmetika.
Doma jo mam na tone, ampak se ne morem upret kupt še kaj.
OK, sej zdej je mal boljš – ugotovila sem, da mam doma okrog 50 lakov (različnih barv), okrog 20 senčil, 10 različnih losjonov za telo, 10 različnih mask…
Ko sem vse to preštela, me je mal streznlo, ker tega ne bom porabla do leta 3000.
Aja, pa tud cel katalog sem pokupla, tko da mi nič več novga ne ostaneza kupt… 🙂
PS: A ma še kera tak problem?
Forum je zaprt za komentiranje.