Zasvojenost s hrano
Moja težava je pa zasvojenost s hrano in posredno tudi z odvečnimi kilogrami. Velika sem 162 sm, tehtam okrog 68 kg. Moja teža nenehoma niha, kajti nekaj časa hujšam, in potem kar jem dokaj zdravo, polnozrnata živila, brez sladkarij, maščob, potem pa kar naenkrat več ne zdržim, dobim “lušte” in se bašem z vso hrano, ki mi pride pod roke..od kruha, mesa, sladkarij, prilog-skratka vsega. In če mi takrat, ko pazim, uspe, da izgubim nekaj kg, jih potem še enkrat več dobim nazaj. To se dogaja že nekaj let, in ne vem več kako naj si pomagam..zraven tega pa živim izven mesta, kjer nam niso tako dosegljivi razni fitness klubi, razne skupine in tako dalje, da bi mogoče vsaj tako šlo lažje. Težava je tudi v tem, da ko se bašem s hrano, nikdar nisem dovolj sita, in bi lahko jedla kar ves dan, oz. mi ni potrebno jesti le takrat, ko sem lačna, ampak imam takšen apetit, da bi jedla ves čas..
hej Janja!
slučajno sem nekaj brskal po tej strani in vedel tvoje ime,
ter se odločil, da ti odpišem.
torej , po mojem mnenju je vsa tvoja panika čistar odveč.
res je , da bi radi bila bolj suha, ampak kaj je narobe sedaj s tvojo postavo? čistar nič.
raje se ne ubadaj s tem, kar bi rada bila, ampak uživaj v trenutku ki ti je dan, sprijazni se s tem, da si pač takšna – po mojem mnenju imaš zelo dobro telo –
ajde, drži se in vesel bi bil,
če bi kaj slišal od tebe.
moj mail pa itak veš… = [email protected]
ajd, Mitja.
Živjo!
Tudi sama imam podobne probleme, čeprav se zdaj trudim stvar obvladat. Verjemi, tudi v mestu ni dosti drugače. Treba je spremenit odnos do hrane, da ješ takrat ko si lačna, kar pa ni lahko. Jaz hodim v skupino za samopomoč pri motnjah hranjenja, mogoče je to dobra rešitev tudi zate.
Držim pesti!
lp
Pri tebi gre sigurno za določeno nezadovoljstvo. V ljubezni, družini,
službi, družbi, šoli ali kaj podobnega, zato te probleme rešuješ s hrano.
Ko boš ugotovila kaj te tare, in začela ta problem reševati, boš
videla da hrana ni rešitev.
Vesela bodi da živiš izven mesta, tako lahko hodiš, tečeš, telovadiš
v naravi vsak dan, samo malo volje potrebuješ, pa še brezplačno je
v naravi in bolj zdravo kot v fitnesu.
Pogumno.
Za Miska-po tvojem odg.sodec sklepam, da me poznas, oz. mislis, da me poznas? Si preprican? Kajti meni se niti sanja ne, kdo si, niti ne poznam nikogar s taksnih e-naslovom. Lahko poves kaj več? Od kje bi se pa naj poznala?
Josy-tudi sama si zelim, da bi bila kje v nasi blizini kaksna skupina za samopomoc, ampak je ni, in ne vem vec kam bi se glede tega obrnila..