Najdi forum

Spoštovani!
Čeprav v mojem primeru ne gre za zasvojenost z drogami, sem se vseeno odločila, da vam pišem, saj nisem vedela na koga naj se obrnem. Gre za to, da je fant zasvojen s športnimi stavami in ne vem kako naj mu pomagam in kako si lahko sam pomaga. Zneski so vedno bolj visoki, zgodilo se je tudi že, da je denar doma ukradel.
Ali mi morda lahko svetujete kako literaturo v zvezi s tem? Kako ravnati s takim človekom? Kako se mu lahko pomaga? Kaj lahko sam naredi zase?
Vsak nasvet bo dobrodošel. Že vnaprej se vam lepo zahvaljujem in vas pozdravljam.

P. S. Če ima kdo od bralcev foruma podobne izkušnje, naj mi lepo prosim tudi kaj napiše. Vsakega nasveta bom zelo vesela in hvaležna.

Zakaj ljudje nimajo vsaj toliko trdnega karakterja, da bi ob taki ponudbi vseh razvad samo uživali? Vse preveč ljudi te stvari posrkajo vase in potem padajo čedalje globlje v brezno.

Nobena stvar ni napačna, navsezadnje niti droga ni neka nočna mora. Pa upam, da se ne razumemo narobe. Treba je pač vedeti, kaj delaš. Ker če se začneš zavedati prepozno, si že globoko v težavah.

Pa da preidem k problemu z mojo izkušnjo …
Kolega sta vse preveč hodila v kazino. Krivdo za to pripisujem deloma tudi sebi, ker smo kot skupina treh bivših sošolcev, ki se že nekaj časa nismo videli, zatavali v kazino. V rovtah, kjer živim jaz, je edinole kazino odprt v torek ob polnoči zvečer. Plan je bil takšen, da kaj spijemo, kako rečemo in potem gremo naprej. Ampak oba kolega sta padla v naročje tistim avtomatom in še posebej ruleti. Tisto noč sem zapufal dva jurja. Čisto tako, za filing. Da vidim, kako je, če riskiraš svoj denar, ki ti ne pada z neba. Ona sta zapravila 15 jurjev. In tako se je vse skupaj začelo in se odvijalo okrog pol leta … Takrat sta bila še v večjem minusu (okrog pol milijona), in to vse z denarjem, ki so jima ga dali starši.
Jaz sem nehal takoj, po prvih dveh izgubljenih tisočakih. In od takrat nikoli nisem igral, ker nekako ne čutim tistega adrenalina v tem.

Stvar se je razvila tako, da smo jima fizično preprečili vstop v kazino, jima razveljavljali stave na ruleti … Na koncu pa so še starši omejili “žepnino”.

In zaradi tega je hude posledico utrpelo prijateljstvo. Čeprav vem, da sem obema navsezadnje naredil dobro, sta mi to do groba zamerila. Češ, njuno početje je samo njuno. Ampak jaz ne maram, da me nekdo fehtari, če imam posoditi 50 jurjev za en teden.

V glavnem, take ljudi je treba postaviti pred dejstvo, nič drugega. Ker pa je tvoj fant, ga najbrž ti najbolj poznaš. In misliš, da boš najbolje vedela, kako ga postaviti pred odločitev.

New Report

Close