Najdi forum

S partnerjem sva stara okrog 30 let, živiva skupaj. Fant ima probleme z zasvojenostjo, čeprav on tega nikakor ne priznava. Danes zjutraj je počilo, ker je pravi umetnik v tem, kako krivdo zvaliti na mene. Včeraj zvečer sem se vračala iz službe in sem ga spotoma pobrala pred domom nekih njegovih kolegov. Glede na to, kako je zaudarjal, je moral kar nekaj spiti, povrh vsega pa so se ga še zakadili s travo. Že včeraj me je nagovarjal, da se naj tudi sama pridružim, zbrani druščini, a mi ni bilo do tega, sama namreč ne kadim, pa tudi alkohol mi gre grozno na živce in spijem le tu in tam kakšen dcl, če je priložnost takšna. Danes zjutraj mi je jezno očital, da naj si ne mislim, da bo v bodoče tako, da bo šel domov, ko si bom jaz namislila. Da ni otrok in da ne potrebuje še ene mame, ki mu bo ukazovala. Ko sem mu povedala, da tudi jaz ne mislim biti z moškim, ki ves čas, kadar sem odsotna zaradi službe, preždi v gostilni, se je oblekel in odšel. Kam? Na redno kavico v bližnji kafič, brez katere nikakor ne more in ki se ji v zadnjem času vse prepogosto pridruži tudi kakšno pivo, dva ali trije. Se da tukaj sploh kaj narediti?

Za razmislek:
Zakaj ste sploh z njim?
Zakaj ste se zaljubili vanj?
Kakšne rane imate iz preteklosti glede odnosov(starši, bivši partnerji)?
Draga, v življenju lahko spremenimo le in edino sebe, drugih ne smemo in ne moremo…
…glede na opisano, predvidevam, da imate sami problem so-odvisnosti(Proporočam knjige od Sanje Rozman:Zaljubljeni v sanje, Peklenska gugalnica, Sprememba v srcu)…Lažje se je namreč ukvarjati s problemi drugih(partnerja) kot delati na sebi…Tudi, če ne boste več z njim, imate veliko požnost, da padete spet v naslednji patološki odnos, če ne boste kaj naredili zase(notr. rast, celjenje ran iz preteklosti)…
Vse dobro vam želim!

če sam ne priznava, da tako početje ni zdravo ampak te še obtožuje zraven, bo težko.
zasvojenost ni lahka stvar in težko je opustit to navado.
poznam ljudi, ki so v fazi najstnika še pri svojih 40-tih, brez stanovanja, partnerja, ampak, važn da poteši vsakdan s pirčkom ali petimi.

jaz bi se na tvojem mestu umaknila in si zbila iz glave, da bo jutri bolje, ker ne bo. razen, če se ne zgodi ogromen čudež, za kar je verjetnost res majhna.

srečno!

Draga Anabella!

Zasvojenec se mora sam odločiti, da želi nekaj spremeniti, drugi ga pri tem lahko spodbujajo ali mu stojijo ob strani, a glavna motivacija mora priti iz njega samega.

Predlagam, da najprej razmislite pri sebi o vajinem odnosu – ali se vaš partner že ves čas obnaša tako ali je začel popivati pred kratkim … Raziščite tudi, kaj vi prispevate v vajin odnos, kaj dobrega, kaj slabega, kako se odzivate … In tudi, kakšen odnos si želite in kakšno partnerjevo vedenje je za vas sprejemljivo.

Potem se ob pravem trenutku pogovrite s partnerjem, izpostavite svoje ugotovitve, pričakovanja in želje. Povejte mu tudi, kaj boste naredili, če jih ne bo upošteval, vam pa se zdijo pomembni. Če bo s svojim vedenjem nadaljeval, razmišljate o zaključku vajine zveze.

Oglasite se, kako vam gre!

Boštjan Trtnik Šola čustvene inteligence http://www.cdk.si/sci

New Report

Close