zasvojenka in grožnja s samomorom
Prišla sem v stik z neko zasvojenko, ki je zabredla tudi že v kriminal. Je na heroinu, doma ima bedne razmere. Pravi, da se je je mama odpovedala, ko je dobila novega partnerja (ok, dopuščam možnost, da se je je odpovedala zaradi mamil). Brat je naredil samomor letos julija (overdose), ker mu je mama (tako mi je povedala zasvojenka), težila, da naj bi šel v komuno. Punci grozi zapor, skregala se je s fantom, ki je tudi zasvojenec. Danes mi je rekla, da nikogar več nima in da bo tudi ona naredila tako kot brat, saj bo vsega rešena. Prebrala sem veliko knjig na to temo, tako zasvojenosti, kot samomora, pa nimam pojma, kaj naj storim. Ne pusti mi, da bi kogarkoli klicala. Kako naj ukrepam?
jst bi ji pa pomagal. samo ti ne it še na droge. nimaš kaj izgubit, le dobro se boš počutla, če boš le probala. probi, za mene, za tebe, in za njo.
jst bii ji pomagal. kjr nabeda me fukne, ko slišim kako mladi propadajo. to je čist normalno, kr nek odstotek družbe bo vedn propadu z drogami. velikokrat si niso nneposredno sami kribvi…ker so imeli probleme, mogoč sfukane družine, mogoč kje kakšna prostitucija…..če ne poznaš človeka ga ne smeš še sodit. tako da vsaj probbi prosiiim…………… p
POMAGI JI, jst bi ji.
seat, celje
Grožnje s samomorom so pri odvisnih od drog še bolj resne kot pri ostalih, saj raziskave kažejo na to, da odvisni od drog pogosteje posegajo po svojem življenju kot ostali. Zato bi bilo potrebno temu dekletu pomagati z nasvetom in jo motivirati, da bi poiskala pomoč. Pustiti jo na cesti brez da ji vsaj poizkušamo pomagati ni sprejemljivo. Zato predlagam, da ji daš vsaj naslove posameznih centrov ali programov, kjer lahko najde pomoč, da se bo lahko v stiski zatekla po pomoč tja, kjer jo bo lahko dobila. Sicer pa jo prevsem poslušaj in svetuj.